Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2018 15:20 - Друга малка бележка за паметниците в София, тяхната употреба и малко забавление
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 282 Коментари: 0 Гласове:
0



 Колеги, изгубих си току - що постинга, в който надълго и нашироко описвах впечатленията си от самотния протест срещу презастрояването на кварталите "Младост" и "Дружба" (надявам се и срещу ужасната им инфраструктура), на Радко Рангелов от кв. "Младост", който не знаел, че кметицата на кв. "Младост", организирала протеста, вече била на дискусия в парламента по въпроса, както въодушевено писаха дир.бг, но се появи на площада и постави началото на явлението самотен протестиращ у нас, дълбоко демократично явление, което мен лично ме накара да се замисля, за моето обещание, преди няколко месеца, да участвам в сформирането на публична Комисия по паметниците, която да бъде учредена пред НДК, при което да донеса едно шише ракия 700 мл.(няма да нося повече, защото трябва да има за всички). Да, колеги, този въпрос, по който троля излезе най-компетентна през последните месеци, наистина се нуждае от размисъл на една публична комисия, който размисъл, по мое мнение, трябва да протече след това и пред Паметника на съветската армия, станал символ на проблемите с паметниците в град София през последните десетилетия (след като бутнаха Шестоъгълния п....). Ко ле ги, мислим, че за тази цел, няма да е излишно, пред Паметника на съветската армия, най сетне, някой да инсталира дюнерджийница, няколко дъски за шах, малка бирария и още нещо, което да привлече гражданите на София към активно мислене, от което те толкова много се нуждаят. А какво е сега там - голо, разни хора цапат, защото е голо, ама това не се разбира от заинтересованата страна, а Столична община вече не мо же да чист ти! И аз подкрепям Столична община, да знаете, защото не е възможно, такова старомодно отношение към този паметник, каквото указват към него в момента. Градът, такова,се развива, градската среда - също, зачто и този паметник не се развива? Ето, малко преди да изчезне, на върха на Ш.... п, беше побито едно знаменателно знаме, бяло, малко, ама от чудесната снимка на фотографа се виждаше, че стои по-високо и от иглата на сградите на Министерския съвет))). Това много хора може би са го забравили, но аз искам да напомня, че паметниците са за това, да стоят по-високо , когато това е възможно. 
Гледайте, например, колеги, как се развиват нещата с подобен род паметник, символ на града, в Пловдив - на Альошата ката ден има туристи, малки и големи деца, целуващи се двойки, снимащи се всякакви хора, и китари съм виждала, и изобщо е много красиво там, въпреки, че всяка година, от Руското посолство, ходят там да държат некакви речи, за отношения, за войни и за политика, па не могат да прочетат едно стихотворение на Висоцки или на Есенин, то си й за тех, та ядосват хората, и хората после  ходят и там да правят протести, ама протестите не са срещу Альошата, а срещу други страни, но българинът е уважителен човек, и никога не би си признал, дори и да му досаждат до смърт. Но, така забавление, все пак, колеги, не се прави. 
В т.ч., аз предлагам, пред Паметника на Съветската армия, да се тури тая дюнерджийница и някаква сергия за балони или нещо друго постоянно, па каквато и да е сергия да се тури, та дори и семкаджийница, да могат хората да ходят, и да мислят, пък току виж - Комисията решила нещо. Зачтото аз ще занеса там рикията, ама тя е 700 мл. , няма да стигне за всички, колеги)). 
Хайде, наздраве!))). 



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1658999
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930