Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2018 12:37 - За разликата между 100 лв. и 100 000 евро в главите на днешните деца в България
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 421 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Колеги, днес сутринта прочетох, че някакъв младеж, непълнолетен ми изглеждаше, па и така разсъждаваше, крадял телевизори и разрушавал  апартаментите, където пребивавал, успявал да продаде откраденото за 100 лв., с това се хвали в интернет, и на хейтърите, дето твърдят, че бил неморален, им заявява, че той бил потомък на смешен народ, в който не можело да бъдат осъдени крадци на милиони, че той ли, за 100 лв. - статията се намира в сайта дир. бг. Прочетох, ядосах се, защото това дете, което иска внимание, на тази вече не съвсем крехка възраст, и иска да не му е тъпо, защото не се е научил, па и не всеки у нас не знае как да не му е тъпо в доста отъпялото ни общество, без да вреди никумо,  не знай какво е престъпност, колеги, не го бива за престъпник, нема акъл за това, ама ще вземе някой, да го тресне ей така, задето срами престъпността у нас, ако нещо не му е на кеф, разбира се; обаче, ей сега отварям дира - и пак, бе - 12 - годишно момиче от ромски произход се продава за 100 000 евро в интернет сайт за продажба на вещи! Брях, колеги, четох аз, че "Отдел за закрила на детето" в  се е самосезирал, но какво установили от проверката, от дирекция "Социално подпомагане" (град Ветово ли е това, дир, има име, ама нема град, па това все пак е официално изказване, все още, могат да съдят някого за него?), та какво, мислите, установила проверката? Според майката,  "Тя на шега си пуснала обявата. На 21 години трябва да е, за да мога да я продам. Има и такива, които продават 12- годишните си деца. Ние не правим такива неща. Когато ще е голяма, тогава може. Как ще продаваме малко дете? Смешна работа, е!". И още, констатацията на проверяващия орган: " Посетихме детето и проведохме разговор с родителите. Установи се, че с тяхно знание дъщеря им е публикувала снимка във фейсбук. Това е детско забавление. Не е срещнала техния укор. Била е подкрепена донякъде за това, което прави". Има неколко грешки в изказването на майката, мислим, да ме поправят юристите и специалистите по права на детето  - у нас,  момичетата по закон, могат да се женят, когато навършат 18 (слободно))), 21 години се искат в други държави... И еврото още не сме въвели, въпреки, че днес дори и моята колежка ми говори - ще се въведе ли това евро у нас, или няма да се въведе, нещо брожение ставало по новините, брей, това, както се вижда от тази обява, е голям проблем,  защото продажби от този род, на практика, са незаконни и не ги ловят данъците, което обезсмисля, такова, да се споменава за пълнолетие, ама това, гражданката не я интересува, няма и защо, тя ще изчака детето й да навърши 21, смешна работа))). А еврото няма да въведат, троля йе сигурна, колегите икономисти са много хитри, и получават повече от 100 000 евро, та не се отнася, хм, за техния з....)))). 
Да ти имаме образованието, Истанбулска конвенцийо, и референдумите))). Дето се вика, всички си го знаем, че го има - некои повече - тия с разтурените апартаменти, и 12- годишното момиче, когато се ожени за кандидата със 100 000 евро - ама на никой не му се занимава, докато не се появи някоя смехория в новините - кой утрепан, коя продадена в робство))). Тц, даже и колегите журналисти престанаха вече да публикуват обаче, тоя род смехории,(въпреки благородната инициатива на дира, да припомнят съдбите на 20 те "жени - символи", от "многото повече", избити от Нова Година насам, от домашното насилие))), а аз установих, колеги, че трябва да се публикуват, знаете ли, на килограм. Едни дълги списъци трябва да се публикуват, като предизборните - кой обран там, кой убит, кой измамен, всичките ще бъдем там, колеги, казвам ви))). До един) И тая работа да продължи, докато  на хората им писне и почнат да четат, списъците, и правата си. 
Колеги, ще си пуснете сами Aint your mama, ако искате, защото троля има проблем с браузъра, пък не е компютърен специалист, и не може толкоз бързо да го оправи). 
Айде наздраве) Идва пролет, отново!)



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1660660
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930