Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2018 14:18 - За обърнатите лапи на едно коте на име Амиго
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 290 Коментари: 0 Гласове:
0



 Често подкрепям във Фейсбук инициативите на една организация за закрила на животните - Летс Адопт България, колеги, тъй като те не само поемат малка част от хилядите случаи на изхвърлени в найлонови чанти, в кашони и по принцип животни по улиците, но и поемат лечението на безнадеждно болни животни, за чиито престой в елитни клиники в София понякога се налага да се заплатят хиляди левове, дарени от хората, които следят какво прави Летс Адопт. Някой би казах веднага, колеги, че това е напразна работа - да се лекуват тежко лечими или нелечими на теория случаи, че парите могат да се хвърлят, за да изгради тази организация един приют, досущ като държавен такъв))), в който да се приемат, както се приемат и в момента, например (уви, почти единствен пример) в Екоравновесие животните, на килограм и както дойде, защото някой някъде решава проблем,(а на Запад, хората с добрите практики, с десетмилионните столици, решават не проблеми, колеги, а случаи, случаи) но, колеги, хората от Летс Адопт преди няколко дни показаха снимка на ходещо и игриво коте, на име Амиго, което се беше родило с рядък генетичен дефект - с обърнати лапички от колянната става надолу (или поне така си мисля, че се терминологизира тая работа)! Ха, ако мога да перифразирам изказването вчера на един популярен актьор  и режисьор, представете си сега, че вие се родите с крака, от коляното надолу, обърнати с прасеца напред!). (Перифразирам следното изказване на г-н Ласкин - www.dnes.bg/obshtestvo/2018/02/02/laskin-po-povod-pitbula-ako-az-iziam-dete-shte-me-osinovite-li.366950). Кошмарно, колеги, и ако не успеете да съберете необходимата сума за операция, независимо, че сте човек, а не котка, отивате на кино (добре, че в повечето случаи се оказва, че хората някак успяват да се справят с този проблем, защото са си хора, и някои от тях са забележителни хора). 
Та, колеги, от Летс Адопт настояха в случая на котето с обърнатите крачета, и се извършиха серии от сложни операции, които са довели, вероятно,  ще се види в близките дни, до окончателно извръщане на крачетата на котетов правилната позиция. Бих казала, че с операцията на Амиго ветеринарната медицина, колеги, в София, и в България, е напреднала още малко, хехе, а ние се приближаваме още малко, общо взето, до великите ветеринарни клиники на Западна Европа, САЩ и Канада (това не като отделни специалисти и като отделни клиники, а в цялост, в цялост))). Отделно, че информацията, натрупана с тази операция, според най-способните медици, би могла да окаже влияние и върху хуманната медицина, леле - както стана с първата бионик котка и една от първите в света, оперирана в България, на чиято операция присъстваха камери от Ройтерс и Асошиейтид прес, (вече има поне три такива котета у нас, колеги!), с поставени в лапите (кости с диаметър навярно около сантиметър, колеги!) титаниеви имплатни - протези, с които в момента въпросната бионик котка Стивън, беше заснет, да си чеше успешно ухото.
Значи и човек, след пет години, ще може да си почеше здравия крак с пръст от титаний, колеги, или нещо подобно, което би било прекрасно... 
Затова, колеги, медицината продължава и да се развива, и аз искрено се надявам, че това ще бъде така. 
Една песня? )









Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1663265
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930