Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2018 17:14 - Нещо натиснах, колеги, но мнението ми за проф. Константинов и неговото мение, остава -
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 476 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.01.2018 22:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
или за логическите противоречия в мнението на проф. Константинов, по въпроса за това, дали умира България и какво доведе до катастрофалния спад на раждаемостта през 2017 г.

(вж. статията на сайта на днес. бг - "Рекордно ниска раждаемост през 2017 г. Умира ли България?").
Въпреки, че подобна статия, би трябвало да предизвика небивал интерес у журналистите у нас, наблюдавам една тенденция, която е леко озадачаваща - въпреки изнесената информация, колегите търпеливо очакват, да чуят всъщност, какво става - тоест, те си знаят, че България не е умряла, всички знаем, че те вече са написали, дето до 50 г. тя ще изчезне с тези темпове на раждаемост и на смъртност, и това е доказано, мислим, ама в момента ние  сме някъде по средата, където все още не сме изчезнали, но и тунелът не е свършил. Може пък някой да запали лампата, колеги? Къде беше копчето?
Във всеки случай, то не е у проф. Константинов, който в интервю за България он еър, анонс от което е представил днес. бг в статията си, заявява, дето "държавата плаща на дете да ходи да се образова, родителите му го пращат да проси, защото е по-изгодно", най-вече, защото в това изречение, колеги, логика няма. В предходната ми статия, която писах преди три минути и случайно изчезна тук някъде, се опитах да разчепкам това изречение в подробности, за да открия вълнуващите автора на изречението мисли, които вълнуват и голяма част от българите днес. Изречение, което започва с "държавата" - тоест, в оплаквателен тон, тъй като държавата у нас няма държавна политика по дискутирания въпрос, което е държавно престъпление, което лежи на главите на абсолютно всички министър - председатели (колеги, не от 1878 г.), а от 1989 г. насам, та изречение, което започва с "държавата", е едно нелогично изречение - все едно, е започнало, с "никой". Затова и троля писа, че поради тази причина, и поради други, в това изречение, има логическа грешка. По-нататък, проф. Константинов твърди, че "държавата плаща на дете да ходи да се образова", което пък, в предходната ми статия, напомних, че прилича на проблема с плащането на калпак, с изключение на това, че калпакът е нещо много добре изработено, и струва много пари, и си позволих да допълня, че образователната система окончателно издиша, особено в очите на един професор, който си позволява да твърди, че влизаме в нея, за да се "образоваме". Колега Константинов, стегнете се, ние все още сме носители на идеята за образованието, въпреки, че сме в средата на тунела. Вярно, там не е приятно, но все още има много способни студенти, смятам, че никога няма да секнат.
Следващата фраза, след запетайката, за мен е логична - спрямо смисълът на първата - за това, дето родителите на детето, го пращали да проси, защото така било по-изгодно(?). М, да. Тук липсва контекст, обаче. Изгодно е да се проси в Западна Европа, тук не. Въпреки, че тук полицията не гони просяците особено, населението също, и никой не се трогва особено от съдбата на децата - просяци. Те да бяха само тези деца - аз да ви кажа, никой не се интересува от съдбата на децата, освен родителите им, някой учител или семеен приятел (тоест, не са в кюпа само родителите - престъпници) - ако съдим по хрониките на училищната, битовата и др. престъпност. Лошото например е, че един престъпник и един необразован родител, по принцип, добре, недобреобразован, не може да се сети, че с просия детето ще изкара много по-малко, отколкото със средно образование, такова, образованието е вид добавена стойност - ще има парички, да ги гледа същите тези родители  на старини... Всеки би желал нещо такова, едва ли има човек, който да не го иска, колеги... Тук, може би, се корени и материалният смисъл на "образованието", който съвсем не е в "парите", но това е друг въпрос, това е друг въпрос.
Но липсата на логика,колеги, в това изказване, остава в неговият основен смисъл - как така, при положение, че се дават едни пари, те не се следят и не се кон - тро - ли - рат. Мнозина отдавна се питат - защо изобщо се дават тогава, което е погрешен въпрос, защото трябва да се дават, икономиката трябва да върви напред. Тук някой, бе казал, че няма такава държава, и може би наистина няма, но има министерство на какво беше там, труда и социалните грижи, опа, може би беше социална политика, ще ида да проверя след малко, което министерство  действа по закони, приети от Народно събрание, легитимно, има звена от чиновници към министерството и други чиновници към общините, има трети звена, които си съдействат с полицията и "образованието", ама защо тогава няма контрол?! Воля няма, колеги, воля. Иначе всичко друго, го има. И така би трябвало да бъде, по закон - защото държавата дава закони, но тя нарежда и контрола по спазването им, това е друга нейна основна функция. В т. ч. да повторя отново, всички министър - председатели, от 1989 г. насам, са в държавно престъпление,  тъй като не само не дават някаква адекватна държавна политика за решаването на проблема с раждаемостта, но и отгоре на всичкото, отказват да контролират съществуващите такива (мерки). Всичките, колеги, до един. Без изключение.
И накрая, в извод - не, колеги, не умира България, някои умират, други не, някои раждат, други не. Има още двадесет години, до големия срив. Поживеем, ще видим. Иначе, пари има. За програми, хихи, за промяна на курса с раждаемостта, и хората имат идеи, отделно, има и работещи институции - дори и отчасти да ги приемем, че работят, все пак, са създадени, не е като през 1878 година, ще ме прощавате. Всичко има. Ама седи, и чака... Народът ни има една чудесна приказка, която децата днес трудно научават, защото не знаят какво е това "неволя", никой не им обяснява тази дума, тя не е толкова трудна, но приказката е много умна, та може би, затова трудно се обяснява на децата...)).
Може да има и песня за поздрав, ама после. Песнята е поздрав за един голям, много специален приятел, който много я обича)).







Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659587
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930