Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2017 10:33 - За това, къде ще учат учениците, пребили с дървен кол учител по английски език от гимназията в гр. Садово
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 484 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Нямам намерение да пиша нищо, колеги, по новината, за трима 17-годишни ученици (поне единият е на толкова, ех, медиите, поне заглавия са сложили подходящи, де), които са пребили с дърво (и с юмруци - според два сайта, според друг сайт - не се споменава за юмруци) учител по английски език, намесил се в защита на друга учителка и установяването на дисциплината в гимназията в гр. Садово. Тц, това, между другото, медиите у нас, все още, го наричат "непредизвикано с нищо насилие", както видях, че пише във вести... Напротив, колеги, предизвикано е, точно от това, което описах по-горе...
Така, а днес очакват, медиите отново посвещават статия на това, как се очаква решението на Педагогическия съвет към училището - най-вероятно за изключването на тези ученици. Да, ще ги изключат, със сигурност. Това си е най-тежкото наказание в момента, в образователната система, за провинение на ученик, и между другото, рядко се прилага, основно, в подобни случаи, което вече си е проблем, май... За системно нарушаване на училищната дисциплина - бягане от час, разстройване на учебния процес на другите, повишаване на тон на училищната администрация, която налага правилата на училищния процес, се полага мъмрене и последно предупреждение за изключване. Няма накъде другаде да отидат учителите от Педагогическия съвет. И са прави. Но, колеги, бой има. Защо, при положение, че учениците са напълно разпуснати да правят каквото си искат - образователното министерство (образователното министерство, колеги, е държавата, не се лъжете, че е само министерството))) всячески  се старае да си вземат матурите, изключая показните акции и желанието за самодоказване с писане на различни "програми",  училището им прощава закъснения и отсъствия, само и само да не се разпадне и тоя ден по шевовете си,  родителите не се интересуват от тях и ги оставят да правят каквото си искат, защо тогава, питам аз, бой има?
Един познат днес ми коментира - ще ги изключат, ами къде ще отидат, къде ще завършат... М, да, така е, България не може да си позволи (ама съвсем наистина, без капка ирония, колеги, казвала съм го и друг път) да изгуби трима души, изкласили успешно до 10 клас..(Хехе, помня как медиите брояха, макар и само за 15 септември, първолаците). Та, да разясня - ще завършат децата. В ТВУ. Където им е мястото. Въпреки, че нямат криминални регистрации, което навярно, е резултат от компромисите на обществото - човек, който вади кол, за да пребие друг от засада, в която участват още двама, едва ли е расъл без проблем. Оттам вече, догодина ще им направят репортаж, като на онзи малолетен убиец, попаднал в Бойчиновци, който се изказваше от дир. бг, когато имахме случая с убитото момиче в Бургас преди седмици - как животът му се провалил, как той не предполагал това, как не искал да попада тук и пр. и пр. Понякога младите хора преживяват тежко попадането си в ТВУ, защото това и е реален затвор за престъпници, не е игра, все си мисля, че е необходимо на това да се даде гласност.
Въпреки, че смятам, че най-вероятно там тези младежи  няма да отидат, защото и в Бойчиновци си имат финансови проблеми, приемат само сериозни убийци, навярно, защото няма как да се издържат. А е толкова просто, колеги... Защото въпреки, че мнозина биха рекли, дето те вече са си платили, попадайки в живота, който чака всеки след 18 г. възраст и напускане на училище в България  - един свят,  който цари тотален хаос и беззаконие, и в който човешкият живот не струва почти нищо, трябва да ви кажа, че за тези млади  хора, човешкият живот не струва наистина нищо, в момента, и те ще се справят много добре там. Анадънму? Могат и да ви заколят някой ден по улицата, или да ви блъснат с незаконно караната и притежавана кола. Не защото са роми, колеги, а защото са престъпници.





Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1652001
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031