Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2017 13:08 - За законите, чайките и държавната политика...
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 453 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Вчера видях тук един анонс от статия за криминален престъпник, който твърдеше, че в България не важели никакви закони, колеги. Нъц, жалко, защото важат, но човекът явно разсъждава, от гледната си точка на гражданин, не на престъпник, което, както и преди съм казвала, е от голяма вреда за населението у нас. 
Проследих тези дни с умерен интерес събитията около "боят за Калиакра", като от първоначалния репортаж, поднесен ми от телевизия "Европа", този бой изглеждаше като редово столично журналистическо събитие, ще ме прощавате - "тичай, стана бой, администрацията говори нещо". Немат, немат в "Европа" един колега, дето да е от Варна, или да идва на почивка тука, да го пратят, да им направи поне репортажа, че от Каварна нищо не се видя, освен малко бой и измъчения фейс на министъра, и не се разбра, тоже, дори защо тоз обект е в "Натура" (така е, когато държавна политика по туризма няма). Сега, "Европа", туристите ще видят, че освен мизерия, на Калиакра и само бой става, а това не е така, там хора живеят, и очевидно, "Европа", не са се били само за хотелите, ами и за градините, нещо, което е безумно, щото правителството земеделска политика нема, но явно хората имат, изобщо това е нещо, което не чухме администрацията да казва, поне у вашия репортаж, тоест, вие ме дезинформирахте, греха си остава у вас). 
Затова, колеги, преди да се правят констатации, които според правителството у нас, му помагат да управлява, тъй като смачкват уважението на българина и го правят да изглежда на клоун,  е хубаво да се следи цялостно проблема. Така например, само за десетина минути погледнах какво пише в дира по въпроса, а там пише, че още на 7-ми август е станало ясно, че в разговорите са обсъждани забрана на строителството (тц, дир, дано да сте точни), но нищо не се казва за земеделието, нито за риболова. Тоест, НИКОЙ не може да пусне такава заповед за регион от България, зщото тя е атакуваема, пред всички законови институции. И наистина, както днес каза и самият министър, не зная защо премиерът говори за обиди някакви, но именно министърът каза, че не става въпрос за "Натура" или каквото и да било, а именно, за правата на гражданите, които, хм, се установяват, в Конституционен съд, и се подплатяват със сериозни глоби, мислим, може и да успеят, защото на никой у нас не му пука сериозно за този съд, ако му пукаше, до сега да са го бишнали. Естествено, най-вероятно издаването на подобна заповед, ще остане атакуваема само от гражданите на региона около Калиакра, но аз лично, се чуствам засегната, дето българско правителство, без каквито и да било причини, поради некомпетентност(?!?)(останалото го считам за тяхно разбиране за политика) забранява със заповед (?!?) земеделие в който и да е регион на държавата. 
Поздравът, все пак сме във Варна. 







Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1660805
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930