Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2017 13:34 - За жените, мъжете, обществото и изоставените бебета у нас
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 454 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вече втори ден, искам или не искам, колеги, следя по медиите - в случая четох статитията в дир бг - за майката, която изоставила 4-месечното си бебе, на име Александър, барабар с количка, храна и пеленки, в София, защото нямала средства, за да си го гледа. Лято е, някои от нас са в заслужен отпуск, други не, но като цяло, картинката е една и съща - пак се повдигна старият спор у нас - имат ли право хората без средства, респективно и без свидетество за нормалност (в буквалния смисъл на тази дума) да раждат деца и да ги отглеждат. Бих могла да коментирам статията на дира, която е умозрителна, изсмукана от пръстите на социалните, виждам добре, погледът ми закачи на некои места по траверсите, но не и обработена от тамошния журналист - което е голям пропуск от страна на дира, показва незаинтересованост. Напоследък, колеги, все по-често чета подобни статии, в които журналистите - тези, които трябва да заемат позиция (неутрална, но не и институционална) липсват тотално, а за тези статии, пари се плащат, така пада и рейта сред тролите, да ви кажа ази, щото се объркваме, още не сме готови, такова, като общество, да критикуваме директно институциите си?!
Сега погледнах и статията по същата тема в днеса - они хем дават трибуна на жената, изоставила бебето си, да се изкаже, как се гледат деца със 142 лв. месечно, хем в другата статия до нея, май коментарна (само заглавието видях, колеги, по-надолу не четох, че немам време, нито желание, сори днес) - "държавата дава".Хъх, какво дава, бе, днес,  и ние, и вие знаеме, че държавата взела - дала, ами какво плещите и вие там, от едната фрустрация, или за братята тролоци, не зная...
Ама и това не е изхода. Та да се върнем, колеги, на изконния въпрос - могат ли бедните у нас да раждат деца, и да ги отглеждат (като в тази листа, по расистки причини или не съвсем, това няма значение, влизат инвалиди, болни и други). Да ви кажа, като се има предвид, че процентът на работещите (и способни да имат деца, хихи) работещи бедни у нас е поне 40, (де, икономистите да помогнат), значи могат, бе! Дир, и след като в Софията има едва 2-3 случая на изоставяне на дете (най-често от бедност) и още два три случая на убийство (от психични отклонения и криминално поведение), ( в страната общо да са към 50 на година), т.е.  случаите на изоставяне не са триста, петстотин, две хиляди на година, значи, мислим, колеги, тролоци, че бедните у нас могат да имат деца, ще ме прощавате. Само че това не се казва, не знам защо, и затова навярно сме толкова зле. Очевидно българките, за които завчера в един виц (напоследък и вицовете ни станаха някак тъпи)  уж някакъв поляк бил говорил, че в сравнение с преди години, сега били "курви", имат достатъчно здрав морал, за да отгледат децата на българите, които като тях работят като говеда, живеят като такива, с надежда за децата си, и им причернява, като видят подобна статия, защото не могат да си решат проблемите с институциите си.
 Жалко, защото медиите би трябвало цветя да носят на майките по селата, м, да, и по оборите в покрайнините на градовете също. Па и правителството, и другите преди него,  които  вече повече от двадесет години нямат  политика за спиране на отрицателния ръст на раждаемостта.
Колеги, престанете да плюете върху майките си, защото само на тяхната воля за живот се държим, ами направете нещо градивно - нека сега да се съгласим, че таз организация, Агенцията за защита на детето, в тоз случай (каквито имат 3 на година) се е задействала, уж добре, или зле - никой не знай, нема медии да кажат - си е свършила донякъде работата, това е добре, и ние да си свършим своята, като помогнем на съседката да изнесе торбата с покупките до вкъщи, или пък като й помогнем да си озапти детето, заявявайки й, че поведението му е неприемливо, пред него самото (повечето дечица са умни, колеги, и се усещат, проветере, да видите).
Няма да има поздрав, колеги, а исках.






Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1661273
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930