Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2017 13:05 - За държавната и медийната политика по отношение на отразяването на боищата по пътищата, за зехтина и статията за неговата проверка в "Стандарт" и още
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 3010 Коментари: 4 Гласове:
-2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Колеги, днес отново четох "Стандарт", те пак са в по-малък брой страници, бяха доста по-умерени, отминаха празниците, верно, у нас всички откачат и спират за момент да теглят веригите, когато дойдат празници, явно се надяват на нещо, да падне, да стане, кой знай. 
Та днес в "Стандарт"-а прочетох, че бандитите по пътищата пак се развилнели, чак материал за първа и за другите две след нея направили - оня русенец, който два дни поред чупи тъпомера на полицията и законодателството у нас, а медиите тичат след него и му се радват, щото е куриоз някакъв, два дни поред да те хванат в един и същи град, сигурно едни и същи ченгета, с по четири промила алкохол в кръвта; някакъв криминално проявен и брат му, пенсионер, се били на пътя с мъж и бременната му жена, бременната оцеляла, мъжът също... Ба, "Стандарт", чудя ви се, то е явно, че държавата политика от това нема да вади, ами поне вий, да бехте пуснали, зарад бременната жена поне, едно изследване - колко от побойниците по пътя, са криминално проявени, па накрай, да се завърши с поантата - петдесет, или седемдесет процента, такова, от тия ора, са агресивни и опасни, много са дрогирани, има пиени, ни налитайте на бой, щото много от тях, търсят да се бият, и очевидно, ич не им пука, чия е справедливостта. Да те засекат на пътя, не е повод да се изгуби живота на дете, или на възрастен човек, ама това се разбира, след като боят приключи и си останеш сам с мислите, а за някои - и сам по принцип. 
Тюх, че ми стана тъжно, колеги, а аз тая статия, трябваше да я пиша заради една новина за проверка на зехтини у нас, която, очевидно, се провежда като регулярно мероприятие към ЕС. Пише там, на страница 8, че спирали от продажба 10 тона нередовен зехтин, пишат и други полезни работи - че търговията със зехтин у нас се увеличавала (явно затва ги правят тия проверки, ей, че станем и ние държава след още десет години), много работи пише, все полезни, и накрай, инж. Чолакова от БАБХ, която дава тази цялата информация на "Стандарт" (хихи, а вий, какво сте питали, "Стандарт", а, то по-надолу се вижда) заявява, че "Слагате го за 48 часа в хладилника (качествения зехтин - бел. моя). След това качественият зехтин трябва да е побелял или на дъното да има да има бяла утайка. Това са кристали на мастни киселини (еха, троля не беше срещала до сега компетентно обяснение в медиите - бел. моя) Но ако продуктът е фалшив - остава за ваша сметка."Хъх. Че как бе, холан, че остане за моя сметка, като вий половин страница доклад сте дали, че ходите да ги проверявате тия ора??? Брей, тия държавни чиновници, така да не си знаят сметката... За кого й тая статия тогаз? За мене, за ЕС, който нема да я прочете, само че им преведат цифрите в некой доклад, включително и за публикациите във вестниците, освен ако с нещо не са интересни, а тази не е, за търговците честните на зехтин (аз само един срамежлив пасаж прочетох за българските добри производители на зехтин, и повечко - за лошите такива, ей, при 10 тона спрени, това ней малко!), за нечестните търговци ли, чиито имена не видях, по традиция, за кого?!? Май за последните,колеги, те печелят най-много, пак по традиция, и то от последните години, която се засили неимоверно)). Поне това изглежда от така поднесената информация, която се стреми, да запази интересите на БАБХ, но и никакви други интереси, мислим. 
Стандарт, Стандарт, и вии като БАБХ, ама не сте БАБХ, а вестник, такова тия дни чествахте 20 години. 
Аман от празненства, ама все пак.  
Като казах аман от празненства, да се изкажа и за честването на 180-годишнината от рождението на Васил Левски. Още когато се придвижвах към дома,  късния следобед него ден, на 18-таго, по главната улица на града, единствената,  се чуваха кратки клаксони от някакви модерни черни возила, хъх,  кога погледна с едното око през рамо, таквоз, на терсене, троля си помисли за миг, колеги, че й за нея, нали тия дни свалих две кила, то, кога погледнах пак  - държавни автомобили, нищо особено, свиркат си по улицата на другите участници в движението ("Стандарт", уводната, статия, а?))). На другия ден, чух от моя приятелка, дето площадът бил пълен с народ - честващи, зам. министри, президент, нашия кмет, па цветя, цветя - тя лично, не била виждала толкоз цветя на такова честване. Ха! Троля не отиде да види лично, и не съжалява, въпреки необичайните усилия на държавната администрация да уважи тези тържества, нямам идея с какво ги е наградил кмета - сопотненци бяха дали преди седмица, на техните Вазови тържества, на дошлата да ги уважи вицепрезидентка някаква награда - златна игла. Идея си нямам какво е дал нашият кмет, колеги, обаче, като чух, че е държал 30 мин реч на площада, и облаците в душата ми се разнесоха))). 
Но все пак, бих желала да напомня на държавния апарат, че сега чествахме 180-годишнината, а според някои социолози, няма да доживеем до 200 годишнината, та явяването на това събитие, на зам. министри, които сигурно ще са последните държавни служителия, явили се на таквоз високо ниво, ней добре за техния авторитет, на политическия елит и на министерствата у нас, мислим, за достойнството, такова, не е добре. 
Айде сега една песня,за оправяне на настроението). Поздрав за сички, и за моя враг, "Стандарт"! Па не се бийте по пътищата, колеги,  и друг път съм казвала, човек от това полза нема, живота и без това стана много сложен, не са знае дали, ще има и кой да ви окаже помощ.
Песнята. 
 
 










Гласувай:
0



1. redabys - Леле, колко божествено било да си на ...
21.07.2017 08:46
Леле, колко божествено било да си на първа!

Най-отгоре съм и разбирам защо моят Чу така всеотдайно се помпи, за да е на първа.

Божке, цялата пърхам от възбуда!!!
цитирай
2. redabysss - Помпадуре, можеш да ме качваш на ...
21.07.2017 08:55
Помпадуре,
можеш да ме качваш на Първа,
но знаеш ли къде не можеш да ме покачиш?......;))))))) :Р
цитирай
3. redabysss - мам чувството, че ако Станков го ...
21.07.2017 08:59
мам чувството, че ако Станков го няма, поне трима човека от блога ще загубят вкус към живота. Едната е Роси, която му е посветила повече постинги, отколкото аз на Обожаемия. Вторият е този, който току що ми извъртя един мераклийски минус. И зная за още един, който е много нисш духом. :)))))

А пък аз духам на Обожаемия с цялата си наслада!!!!!
цитирай
4. eloiz - Колеги, за мен е удоволствие
21.07.2017 20:50
тук да протича ухажване, ведри чувства и пр., животът нещо напоследък се е стъжнил, и както се казва в онази реклама, само морската вода не може да ни помогне... Но, държа на изискания език. Моля, спазвайте етикета. Благодаря, следващия път, ще трия).
Лично аз, нямам нищо против една елегантна интрига, изпълнена с много загадки, и най-вече с отговора на въпроса, кой, по дяволите, е Станков.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651309
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031