Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2017 00:50 - За необходимостта от въвеждането на етикет сред администрацията на най-високо равнище, който да предотврати някои пробиви в националната сигурност
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 494 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Седнах и аз днес, колеги, въпреки общата ми умора и изтощение от работната седмица, да драсна тука един постинг. Чудно обаче, как се изпълвам със сили, колеги, се пак за националната сигурност ще говорим, въпреки простотийте от днешния неделен политически ден. 
И така, днес цял ден, колкото успея да погледна в нета, все покрай отпуснатото неделно настроение, у сайтовете за национална сигурност говорят, вяло, разбира се, но все пак, успяха да го изговорят, колеги, което е интересно и прелюбопитно явление, и може би трябва да се отдаде на пролетта. Президентът Радев говори за остарелите Миг- ове, че имало летци, които летели на тях, коментира някакви други изказвания от преди доста време, за наборната служба, рекламира предстоящ съвет по националната сигурност, ама отсреща си мълчат.... От пет статии в нета (това у днес и у дира), ме гледа някакъв депутат ли беше, заместник - министър ли беше, дето уж беше козирувал на някаква восъчна фигура на СС - генерал от Втората Световна в някакъв музей, па мое и по-нисък чин да е бил, той етикета май не го знай))), пък сега го гледам -  същия козирува пак на някаква снимка, ама тоя път към неизвестни лица, дето го снимат, до танк (как ме блазни, да отида да видя на снимката какъв е танка, колеги - български или друг))... И днеска  твърди, че го нема там, до танка,  ех,  г-н Радев,  г-н Радев, де ни е наборната армия.. .
Лицето, доколкото го виждам на снимката, е минало наборна служба, г-н Каракачанов)))
Щото аз зная, че има такива, които не са - те пикат по паметници, козируват по гробища и ги трошат, троля ги е виждала, и по снимки по медиите, ех, тия наши медии, как умеят да се карат като стари баби, оплакват се от подобни прояви, вият, обвиняват кой де свърне, а половината главни редактори са ходили войници някога)... Темата за национализма наистина е сложна, г-н Радев, и хвала на президенството, че я отвори, защото българските интелектуалци, тоже преминали - поне половината от тези, които се изявяват по електронните медии - през военна служба, вече като че ли им омръзна да я говорят. Може и да са прави хората. Национализъм с говорене не се оправя, трябва и да се мисли, и да се наблюдава обществото, и да се признават разни истини, а и трябва да се приеме, че национализъм е различно понятие от националсоциализъм, това и троля го знае). 
Ноо, докато политиците у нас се посбутват, троля видя, дето все пак, се е отворила дупка в таковата, националната сигурност. Националната сигурност, колеги, се проби при Хитрино, още завчера, сума народ политически се извъртя там през последните дни, голяма скука, шарения,  днес, гледам, вече и от ДПС коментирали, значи пробивът е факт))
Ама троля беше много заета, само прегледа, премигна и отмина, викам си - ха, не мое да бъде. Една колежка, журналистка, бутната от охраната от НСО на министър-председателя г-н Борисов, очевидно право в него, ако се вярва на снимката,  направи тоя пробив, стъпквайки етикета, колеги.  Колегата допусна публично, да говори на малко име на кмета на Шумен - Любомир Христов, позволявайки си да го нарече в разговор с г-н Борисов "Любо". 
Страшен факт, дами и господа, който говори за това, че етикетът сред административните лица на най-високо равнище е тотално занемарен. А това е много сериозне въпрос на националната сигурност, господа. Защото вече никой не се учудва, когато г-н Борисов заяви публично, че ще изтъркаля учтиво някоя дама, след гаф на НСО, но ако дамата се обърне по име, умалителна форма, към кмета на определен град публично, то вече имаме много сериозен проблем. Ненапразно шайените казват, че една нация е победена, когато сърцата на жените й лежат в прахта. 
Е да, ама не. От свое име  - секретар на читалище, който е наясно с дърводелство, машинопис, педагогика на спешните ситуации, вкл. в състояние да говори от раз каквото трябва пред двеста души, както и от  името на моите  приятелки, г-н Премиер, сред които има един железен главен счетоводител  с двайсетгодишен стаж и нерви като стомана на български Миг, инженер - химик по етерично - маслените култури (мале, дали се пишеше така)), която е в състояние да  работи по 15 часа на ден, за заплата, която в България мъжете инженер - химици не получават., и момиче, което преживя седем операции на аневризма в мозъка, отглежда и възпитава чудесно дете с мъжа до нея, като не преставаше да говори в медиите за необходимостта да се дават пари и на други пациенти с подобни нужди, не престава и сега, заявявам, че ние си носим високите токчета, некои от нас в найлонки в раниците, защото дойде май, и те са достатъчно остри, троля ще си сложи метални капачки, поради качеството на паветата в страната , г-да общинари,  които токчета са предназначени за пръстите на  всеки кавалер, който реши да пробва, да се изтъркаляме, защото троля, не се търкаля,това не е по етикет. Затова, именно, момичета, носим токчета). Някога по нашите земи са носели корсети, кобилици и др., днес носим токчета, и мисля, че трябва да сме благодарни за това.
Така например, в Бусманци се разказва историята, за това как преди Освобождението  една местна баба, набила с кобилица двама турци, които задявали мома на чешмата, и като се прибрала вкъщи и разказала на съпруга си какво била направила, той си пъхнал един комат хляб в торбичката и малко сирене  и рекъл: "Ще бягам в планината, жена". А бабата, забележително умна жена, му отвърнала: "Къде ще бягаш в планината, бе, като тука е все поле?!" Турците не посмели да се оплачат, защото ги било срам, колеги. 

Не видях дали дамата  от случката е носила токчета, жалко. 
Хайде, накрай, поздравът, че много разводних, колеги, троля е солидно уморена тия дни. 




















Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651926
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031