Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2017 13:10 - За гащите на един монополист. Трол и ЧЕЗ Разпределение
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 459 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.05.2017 14:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Този постинг е инспириран от "Софийски вестник", който тук получаваме, заедно с кметството, всяка седмица. Колкото и странно да звучи, това е много полезен вестник, от който човек научава наистина интересни неща. Така например, на страница 15 има цяла една колонка - "Ток новини" (с подрубрики Планови прекъсвания София град и Софийска област). В раздела "Планови прекъсвания" ЧЕЗ Разпределение уведомява всички читатели на вестника и обществеността, че "ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти (хихи, що в ремонта, бе)), кастрене, профилактика на трафопостове и др. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването (ей, знаех си, че все някъде ще стане въпрос за клиентите, ама реалните, не техническите))
Във връзка с осъществяването на посочените по-долу планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода от 05 май 2017 г. включително (колеги, тоя бюлетин го има всяка седмица във вестника)), се налагат кратковременни оперативни превключвания (брей), с цел обезопасяване на съоръженията за работа, осигуряване на алтернативно захранване (а като се осигурява алтернативно захранване, и го пише, зачо нема ток??)за част или всички засегнати клиенти (ей, тия клиенти, все в последното изречение)), и последващо включване на съоръженията, върху които се извършват планирани дейности (е, все пак обещават, че ще ги включат, то се разбира).
И отдолу, в София - град дадени "кратковременните оперативни превключвания" (правилно ли го казах?!) в жилищни квартали, улици и отделни сгради блокове и входове  за 17 района в столицата,  в 10 (от кварталите ) няма да имат ток на 04.05, един - в Слатина, на 03.05., всички останали на 05.05. 11 от районите няма да имат ток от 09.00 до 16, 00 ч. (известен брой от тях бяха до 16, 15, други до 16, 30, един до 15, 30 ч.), колкото един работен ден на техническия екип на ЧЕЗ.
Леле, колеги, сигурно цял отдел в ЧЕЗ, една толкова сериозна частна компания, работи за списването на тези новини,(само за София-град и София област...) за тяхното координиране и пр., а ние, ние си мислим, че тия хора са някакви страховити манополисти...
Помня, как преди месеци, хе, беше тъкмо в началото на април, предстоеше концерт във вечерните часове(18,00 ч.) , и към обяд, ако не ме лъже паметта, токът спря. Концертът, колеги, беше организиран от детската градина на с. Бусманци, и оттам бяха подгряли линията за оплаквания на компанията, при което токът беше започнал да идва и да си отива няколко пъти (де да знаем тогаз, че това били "кратковременни оперативни превключвания", че то нема нищо общо с прекъсването това, тоест, не зависи от клиента...), и се обаждах и аз там, да питам, какво става, и да се обяснявам, че концерт ще има тука, залата чака. Хеле, от специалния отдел на ЧЕЗ ми обясниха, че ще има ток час преди концерта, най-вероятно,  планово го превключвали нещо, изключили го там, абе изобщо имало авария. Два пъти се обаждах, колеги, но токът беше пуснат, в 16, 15, което е похвално, за техния отдел. И оттам ме питаха, колеги, аз от кой район съм, ама бързо се сетиха, похвала за момичето на телефона).
Та така, колеги, излиза, че ЧЕЗ Разпределение изобщо не били страшни, ами се обаждайте, като спре тока, по два, по три пъти, не разчитайте колегата да се обади, защото тези обаждания момичетата там ги отчитат). Все някъде ги отчитат, щом имат и съвестни служители). И вашият район, влиза в тяхната система...
Троля няма настроение за поздрав, като проима, ще напише тука.








Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1662861
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930