Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2017 11:50 - За работещите бременни в България, чиято бременност струва колкото една паница боб с овнешко
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 706 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Уволниха работничка ден след обявена бременност" обявяват днес от първа на дира, за жалост не мога да пейстна тук линк със страницата. Уволнената работничка, която била на стандартен изпитателен срок от 6 месеца, съобщила на своите работодатели за бременността, и на следващия ден я изхвърлили, като и я ограбили, дали й по-малко пари за изработения м. април (сега сме май)), вероятно, защото от датата на термина, , служителката вече не се е водела на работа, много се изпедепцаха нашите работодатели в това отношение, да си пазят интересите))... Тполя попрочете, установи, че жената дава гласност на случая, "за да предпазя други жени като мен, работещи в тази фирма";  нищо ново под слънцето, колко бременни пускат постове в интернет, за да предпазят други бременни от калпави гинеколози, абсурдите на законодателството за майките, особено, ако се майки на "ерзац" деца, в България всеки се спасява сам, както може, работодателят има закони и пари, и власт да уволнява, жената няма такава власт).
Отгоре погледнато, колеги, е жестоко, странно и дори смешно. За жената, е необяснимо - тя твъди, че работодателят е длъжен да мисли за раждаемостта в държавата, и това е така, селото, в което тя работи, навярно има отрицателен прираст.
Реших обаче, да видя какво мислях хората в коментарите под статията. И се оказа, че българите мислят, наистина мислят)). Но не чустват, колеги, в повечето случаи, липсва емпатия, и това им пречи да свържат логически фактите...
Някой пишеше, че няма "толкова тъпо животно като Бг работодател")) и допълваше, че майчинските са от бюджета на държавата, на работодателя му трябва само да й намери заместник, докато тя е в специализирания си отпуск. А отдолу го контрираха, че видите ли, кой плащал осигурвките за това майчинство?! Еха, че това не е само работодателят, на жената, бих допълнила аз, това са и нейните роднини, и колежките й във фирмата, и още четири милиона работещи, ама това, емпатийно, не се възприема, колеги, не се възприема. Може и да не сме дорасли още за такава гледна точка, кой знай, едва отскоро хората у нас започнаха да разсъждават, че видите ли, след като аз плащам осигуровки, значи са длъжни да ми предоставят услуга срещу това (все още) независимо каква... Пише още в  коментара :Жената какво си е мислила, а, ще поработи 3-4 месеца и излиза болнични". Хихи, все повече жени в това положение, излизат в многе сериозни болнични, колеги, за последните или първите месеци от бременността, както се досеща вероятно коментаторът,,  некои, и те стават все повече,  лежат със серклажи, системи  и други неща, не дай Боже подобни болнични, колега, за по няколко месеца... Но колегата го е яд, че той не може да излезе в болнични, навярно.
И не му достига емпатия... Още мъничко, трябва...
И какво излиза, колеги? Че Бг работодателите всъщност, май не са прецакани от бременността на своите служителки?))Но продължават да уволняват бременни, и майки.  И че действително, както казва тази жена, уволнявайки я, те нарушават всички държавни политики за демографското развитие на държавата, самоволно и пред цялото общество?
Явно е така. Да им запишем имената, защото това наистина е престъпление срещу държавата. Общински съветник Стоян Николов и неговата съпруга Верка, от Петрич (ако не греша, няма много точни и ясни данни, но добре, че медията е споменала имената на няколко пъти).
Тази история ми напомня, колеги, на бусманските обичаи за курбана на селото на св. Дух, когато тук раздават курбан за здраве, ама всеки си плаща, и за който не е платил, черпак, по принцип, няма (е, дават, но не е в кофичка, както се полага на всички, закупили определен брой купони). Слава Богу, че има хора, които все пак отсипват, но има и върнати, колеги, има и върнати...







Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651926
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031