Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2017 12:21 - Трол и зоополиция. Или защо не бива да се възмущаваме, а е необходимо да се снима и да се подават жалби
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 455 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В две медии вече днес прочетох, че г-н Маги Халваджиян, публична личност, се е изказал рязко в публичното пространство против ширещото се насилие срещу животни, което - явно наред с насилието сред децата, ескалира през последните месеци, показвайки жестоките поражения върху нашето общество. Защо обаче троля реши да се озъби на г-н Халваджиян, при положение, че самата тя подкрепя подобни инициативи и е на мнение, че обществото ни има голяма нужда от тяхното прокламиране от най-високо равнище? Защото, колеги, в случая е необходимо да се действа - за пореден път трябва да се напомни  на хората, че фейсбук проблеми реални не оправя... Нямам възможност да прочета нещо повече за жената, която е станала свидетел на убийство на куче в гр. Мездра, но в страницата на Министерството на вътрешните работи има следната информация:
РУП Мездра. Началник Цветомир Митков Драгановски. Служебен телефон: 0910/91510. Приемен ден: Вторник, от 10, 00 до 12, 00 ч.
Приемни дни и часове на ръководителите на РУ - Мездра:
Началник сектор КП (криминални престъпления, по мое мнение): сряда от 10, 00 до 12, 00 ч. (може да се иде утре).
Началник сектор ОП (общи престъпления, ако не греша, па като греша, ще ме поправят) - четвъртък от 10, 00 до 12, 00 ч.
Началник УП Зверино (за всеки случай го публикувам, и там сигурно имат проблеми): сряда 10,00 - 12, 00 ч.
Колеги тролоци, звъненето на служебни телефони на полицията без повод  не е препоръчително, защото началникът със сигурност се подслушва, значи се и записва, и не си струва, че бият, с основание.
От МВР не обръщат голямо внимание на коткарите и кукчарите, по принцип, защото ни смятат за луди, гледам обаче, бая народ започва да излудява вече, щом се е стигнало до г.-н Халваджиян, затова не се бойте да пращате жалби, прикачвайте снимки по възможност и направо задължително, защото те нямат ресурс засега, да правят сами снимки на всички подобни случаи  - пишете отдолу  в молбата, че има приложения, и ги избройте, и си следете входящите номера, с които ще се обаждате за информация. Щом има закони, колеги, па били те и за зоополицията, те треба да действат. Значи ще действат. Независимо, какво е мнението на полицията за нас, инспирирано от техните началници, между другото, но пък, г-н Халваджиян, и вие, как смятате, че г-жа Бъчварова ще направи нещо повече, освен говоренето с нея, след като тя очевидно се е представила пред вас в качеството си на пиар, ех.. Както и сегашният шеф на МВР, в момента се представя, в качеството си на бивш член на нпомня коя комисия по отбраната в Народното събрание))).
РУП - Мездра има и адрес: гр. Мездра, ул. "Христо Ботев", № 22, мисля, че и оттам могат да се подават жалби.
Въпреки, че понякога, колеги, човек направо замръзва от ужас, когато стане свидетел на подобни престъпления - както например аз навремето автоматично забравих как на педя от мен стреляха с пушка по бездомно куче, от двор, от 3 м. разстояние. То си е шок, и понякога Фейсбук помага това емоционално да бъде преодоляно, но реално, реално решение на проблема, на практика, трябва да се търси по друг начин.
Един поздрав, за всички, които (троля щеше на напише "любители на животните", ама това не отговаря на истината)) се опитват да направят нещо за бездомните животни у нас, както и за да спрат насилието срещу животни - независимо от това, дали пишат гневни постове във Фейсбук, пращат парички за лечението на простреляни, прегазени и пребити животни, стават техни осиновители, или се грижат за тях в неправителствените организации, които се занимават с подобни животни, и да, за лекарите във ветеринарните клиники, които се борят докрай.
И, разбира се, за МВР - шефовете, които се грижат законите в България да бъдет спазвани).









Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1661269
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930