Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2017 13:29 - За управленската програма на новата "управленска" коалиция, отразена във в-к "Стандарт", голяма скука, и още нещо)
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 449 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Днес, в този хубав слънчев ден, в който освен огромни опашки по магазините, човек може да се наслади и на малко почивка у дома, та не се налага да тича като луд, да разтоварва и да върви на "втората работа" (хихи, както гласи популярната в метрото реклама на една банка - за премахването на необходимостта от втора работа - да пукна, не зная защо, обаче там има снимки само на усмихнати младежи от мъжки пол, ни една жена - за пръв път такава снимка на жена видях в Карлово днес, брей, да не би заплатата на мъжете у нас нещо да се е изравнила с тази на жените?)). 
Та, чета на първа машинално в "Стандарт" - Бойко Борисов, доходи, родолюбие, сигурност, а по-долу - "Забраняват храни с приказни имена". Брей, чета с неудоволствие, дето "Става въпрос за наименования на приказни герои, за умалителни имане на самите производители или пък за конкретно посочване, че продуктът е "за деца"" - това обяснено от председателят на, брей - КЗК, г-н Димитър Маргаритов. Личи си, че г-н Маргаритов е ял навремето шоколад "Кума Лиса", ама той не му е помогнал много да порасне)), тъй като категориите на стоките, които изброява, мислим, не могат да стоят в една редичка))). Кой кого заблуждава, решават обикновено потребителите - и то по начин, който е категоричен - що се отнася до наименования - това го знае всеки търговец и производител. Но "заблуждението" на потребителя касае само третата линия - стоки, които са категорично определени като "детски", мислим, а там нещата вече опират до държавни наредби за качество на детски храни, когато и където ги има, но все пак ги има, а щом става въпрос за наредби, то "заблуждение" не може да има, ами е друго)). Не е ясно, чии интереси обслужва г-н Маргаритов - и на мен, честно казано, не ми е интересно, защото тази редичка, повтарям, е нанизана като на скъсано конче, но пък си спомних за шоколада "Кума Лиса", и това е нещо при все, че по наше време вече имаше разни луксозни западни детски шоколади, които си бяха (май?) съвсем детски, поне по-добри от днешните, от повечето от днешните, предлагана от наши и чужди на пазара, ама Елоиз и тогава не можеше да докопа до тях, та само си спомням).
Честно казано, от чисто спортни чуства обърнах поглед на по-горната заглавна статия с лозунгите на новото "управление". (Бе, чоджум, какво управление, като още не е гласувано?). Та, нашето ново дясно (?), "управление" предлага програма с основни ключови думи (?) - "доходи, родолюбие, сигурност". Колеги, при все, че управленските програми имат приоритети, а не ключови думи (ключови думи имат всички текстове писмени, програмите са вид текст), смятам, че тези три термина действително отразяват позициите на партията, която стои зад тях, както и желанията на нейния лидер, което е честно и точно казано, за това го поздравявам. Щях да пиша разни работи, за това, че такава програма се пише сложно, че коалицията е сложно нещо, още повече, че се коалира партия, която на два пъти е губила властта по позорен начин, с други партийни лидери, които също не са показали големи "управленски" способности, а и публично представляват едва 3-4 процента от гласувалите, а отгоре на всичкото, другата партия, която е спечелила почти равни гласове с ГЕРБ, не участва в "управленската" коалиция, поне официално... Щях да пиша и за това, дето все пак, и троля си има ключови думи на текстовете напоследък - "Ердоган" и "външна политика", и ясни приоритети също, свързани с тези въпроси, но тя не претендира това да е "управленска програма")). Това, отдолу, допълнението на статията - някакви ведри, ама наглед,  подточки за повишаване на  заплати, (моята заплата, например, е 712 лв. и не вярвам, до четири години да стигне средната - 1500 лв, но пък, ако си намеря втората работа, даа, мое да станем сериозен човек, като всички жени на моята възраст, които ги гледат автоматично тези цифри....); пише се нещо за  пенсии и др. неща, обаче това вече е приоритет на законите за бюджета на държавата, който иска да ги мисли, да ги мисли тия закони, надеваме се, че ще се намерят умни хора, да ги измислят по-добре, на мен даже не ми се разгръща втора страница на "Стандарт", да чета там за "демонополизацията на Здравна каса" и пр. 
Нещо ми падна настроението, "Стандарт", а и нямате никакви по-интересни приложения тази година за празника, не знам...Поне смех да имаше... Но пък времето навън е чудесно, колеги).Не знам защо, обаче, ми се струва, че смехът с тая програма, тепърва предстои, ами да видим...).
Един поздрав, преди Великден, за всички колеги, да не си забравяте усмивките). 









Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1661519
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930