Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2017 10:32 - За паметниците и за нацията
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 2313 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Влизам в дира тази сутрин, с ясната идея, че все е станала някоя простотия, да падне малко смях, и ето ви, колеги - "Раздор в Свищов заради паметник на Цар Освободител", по повод идването на кръгла годишнина от Руско - турската освободителна война. Хихи, свищовлий са възмутени, дето статуята била осем метра, па много голяма идвала, пе ни било редно. Ми не е, верно, щото ние пари за такъв паметник, от наша страна, наистина немаме - ама не е в това въпроса, колеги, както винаги)). Въпросът е в това, дето паметникът ще бъде поставен от тая "Балканска асоциация за развитие и възстановяване", хихи,  в Свищов, не в София. Осем метра паметник, такова, царят с еполети, сичко си му е ок, на Конника пред народното събрание съперничи,колеги, па не могли да го довлекат до тука, от кумова срама, ей Богу))). Иначе, е добер за Свищов, хората че знаят, че там се издига осем метра паметник на Цар Освободител, да ходят, да снимат, че и те са го закъсали, с основание се ядосват хората - оттам тръгва Възраждането, и разцъфва един вид, па София тотално ги заряза, и стават смешни работи, следствие на това...
Честно да си кажа, троля се заинтригува от този паметник и поради невъзможността преди дни да пише за друг паметник, в друга важна точка за България - Стара Загора, ключов град за нашето Освобождение, и за по-късната ни история. (И той само обхождан от новинарски екипи при нужда). Та там една от двете партии, които победиха в парламентарните избори преди дни, посмя да пусне официална информация, изпълнена с популизъм и несвързани приказки, по повод поставянето на паметна плоча за загиналите по време на Народния съд. Голям смях)). Отделно, че старозагорци имат още много пред себе си да работят за тази паметна плоча, защото върху нея трябваше да са изписани имената на загиналите - те не са толкова много, и имената на хората, които са ги осъдили на смърт. Докато тези имена не се изпишат, паметната плоча ще бъде просто декларация, изписана върху камък, която си има своята стойност, защото са я поставили след като на сутринта там е имало представител на гореспоменатата политическа партия, плюс полицай и друго лице, за респект, поне така твърдят медиите, те ги следят тия работи.
Струва си да се знаят тези имена, колеги, за да можем да ги търсим в архивите, информацията за тях ще се променя, но актът на смъртта - няма как да се промени, за жалост. Ние наистина не можем да градим историята си върху безименни масови гробове, както това се е случило край Карлово, по време на Народния съд, защото колкото и да се крие една истина, тя все излиза наяве. И в Карлово имаме един почти рухнал кръст, паметник на случилото се преди деселителия, черен на цвят, но няма паметни плочи. А трябва да има, защото ето, троля търси имена, но те се знаят само на ухо, и то не на всяко, а роднините им вече ги знаят само по първо име, и по роднинска връзка - чичо ти Митко, леля ти Пенка, ама тва не се говори, щото ней много редно...Лично на мен ми е разказвана такава история, така звучеше, колеги, иди изследвай после, човекът вече преди шестдесет и повече години са го били, убили са го и са го заровили като куче на брега на една река, па го няма в тия големите томове за Народния съд, сигурна съм.
Иначе гледам, колеги, Турция го закъса съвсем - пак на първа в дира - откъм тях до сега викове и крясъци слушахме, сега стана бой, и то не къде да е, ами в чужбина, голям резил. Не е на хубаво това, колеги, ами да пазим г-н Местан, че гледам, и той днес, по-долу, съветва публично президента да уволнява служебния премиер на държавата, , от позициите си на спечелил 2-3 процента на местните избори лидер, леле, добре, че не излезе Светльо Витков, и той да съветва...Той поне не лежи на стари лаври, мое да пее и не изглежда толкоз зле на снимки - такова съсредоточен, изпулен и готов за бой).
Айде наздраве, колеги, па песнята - когато троля се сети довечера)






.








Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659079
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930