Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2017 21:24 - Колеги, вие наистина ли искате да узнаете кой е виновен за смъртта на 11- годишното дете, ритнато от съученик в петък?
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 983 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 От два дни наблюдавам, по неволя, "репортерското разследване" на днеса,  по повод 
http://www.dnes.bg/sofia/2017/02/26/igra-na-bashti-i-maiki-pogubila-11-godishnoto-dete-ot-52-ro.333186. Тъжна история, починало детенце, следствие на непремерен удар от съученик, и да, това ще стане една страшна приказка, надявам се, за по-умните родители - не удряй децата в корема с крак с все сила, защото детето може да умре, видя ли как момиченцето от 52-ро училище в София почина? Надявам се искрено да стане, защото разследването на днеса  изобщо не им провървя. Статията от 24-ти февруари дава основна информация за случката, като набляга върху темата за "ритането" от съученика, като евентуална причина за инцидента, в заглавие. Иначе, втората статия, дадена в групата новини към посочената от мен последна такава, носи уж по-подробна информация, с акцент върху паниката, обхванала явно и журналиста - "Пирогов" твърдят, че детето е откарано мъртво при тях, в 18, 45 ч., след като е взето от родителите си. Тц, от тях ли е откарано, днес, или от училището? Този въпрос остава неизяснен, но журналистът бърза, като нашенска линейка...
Най-горната статия в ролката "Още по темата", от 25-ти февруари,вече гласи, че директорът на училището чакал 30 минути линейка  - той е викал линейка, и родителите са викали линейка, според първата статия...(???). Линейката дошла ли е, днес, чия линейка ? И не кой е виновен, днес, а какво изобщо е станало там?? Аз лично, след третата статия, не разбрах. Той, директорът, казва пред "Нова", че болките у детето са се появили към 16, 30 ч., чакали са линейка 30 мин., какво се случва тогава в интервала между 17,00- 17, 10 и 18, 45 ч.? Нещо липсва в тази статия, днес, а от последната ви статия се прокрадва неловкият въпрос, след като малолетният собственик на крака, ритнал детето, не е виновен, тогава кой... И по навик, медиите започват да ровят в това, което на тях им е интересно - в училищния живот на детето, колко много медиите у нас обичат училището, съм писала по други поводи, обаче очевидно, и там не е отговорът на разследването...Все пак, учителката не е била в клозета между 17 и 18, 45 ч, а по-рано, между другото, и това не се разбра от днешната статия - макар, че в една от предходните се споменава, че инцидентът се е случил около 14, 30 ч... 
Днес бг, ние знаем, че децата не носят наказателна отговорност, няма защо да ни го напомняте - а може би има, а може би има, вече има сред нас хора, които питат за това). Колкото и жестоко да звучи. Това е неминуема последица от разпада на обществото, ред е на най-слабите, въпреки, че мнозина ме уверяват, че не било така - ние само сме си говорели, че живеем в разпаднато общество, но не е така, колеги. Трепем се по пешеходните пътеки ей така, глупостта е масово явление ей така, явно не е. Смятам, че проблемът не е в това, че обществото е разпаднато, а че все пак е общество, колеги - тоест, докато има общност - тоест ходим на работа, пишем документи, перем децата, готвим, има шанс да се оправят нещата, с повечко работа.
Но едно наистина добро журналистическо разследване, не е излишно, или поне чисто поднесена информация, с уважение към читателя. Все пак починалото при инцидента е дете. 





Гласувай:
1



1. apostapostoloff - Виновен за едно убийство е
27.02.2017 11:35
ВИНАГИ И САМО убиецът!

Стига вече с тези идиотщини! НЯМА ГРУПОВА ВИНА! Такова понятие не съществува в правния мир. САМО един ИДИОТ може да мисли, говори и пише такива неща!
цитирай
2. eloiz - Апостапостолов,
27.02.2017 23:59
никой не говори за вина - това се определя, в правния мир, от съда. Говорим за свършена и несвършена работа по разследването на вината, и за публичното й обявяване, и за желанието на обществото да научи истината, и пр. Това са много различни неща. Тъкмо за това съществува съдът като институция - за да не определяме ние виновния, нали? Аз съм съгласна само в едно нещо с вас - че няма групова вина, въпреки, че поради липсата на адекватно правосъдие и ненаказани виновници (по принцип, не в този случай) обществото у нас започна постепенно да търси групова вина, което си е признак за самоизяждане.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659166
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930