Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2017 18:37 - Защо образованието в България не може да доведе до промени в конституцията, или колко е добре да внимаваме какво казваме по медиите
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 1718 Коментари: 5 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Колеги, въпреки огромната грешка на бившия премиер на републиката, който назначи за министър на образованието г-жа Меглена Кунева, която обаче не е г-жа Цачева, и знай какво да каже, когато някой й каже, че е грешка)); в дните, в които флагман на кампаниите, за ужас на всички ни, ще стане образованието, потътрено от кандидатите за управляващи към микрофоните на журналистите, аз, като един представител на образованието цъфнах тука, да се изкажа. 
Отдавна слушам от трибуните на националистически настроените партии рефрена за ограниченията на населението при получаване на помощи, при гласуване и пр. Никой вече не верва, че реално пенсиите ще станат 1000 лв., и некои хора се досетИха, че е добре да се иде в другата крайност - вие само гледайте, ние на едни други, не на вази, нищо нема да дадем! Такова, тука не говорим за морал, ний в момента обсъждаме политическия пиар и неговата смисленост, колеги, въпреки толкова често повтаряния от мен рефрен за уважението, което май, беше морална ценност. Не уважението към "другите", колеги, а към нас). Както каза днес моята хазяйка, "Той ми казва - аз съм прост, и вие сте прости!, ама не сме бе....". Правилно, не сме, колеги, но сега и простотията не обсъждаме, тя заслужава отделна тема, с много смех и малко бой, за радост на всички ни, обаче това е сериозен постинг). 
Защото нещата,  реално и съвсем сериозно и смислено погледнато, стоят така с "приемането на закон (??), според който социални помощи няма да се дават, ако човекът няма завършено средно образование" - човекът, обикновено няма завършено такова образование, защото неговите майка и баща са го зарезали, колеги, да се въргаля в прахоляка, научили са го да краде, повтарят му, че от него нема да стане нищо друго, освен овчар, въпреки, че той, да ви кажа - аз съм преподавала на такива деца (от ромския етнос, РБ)) - не е в никакъв случай по-тъп от останалите българчета в класната стая, и като порасне, със същия зор ще работи в нечии автосервиз, ако го назначат без средно, и ще проклина родителите си, повярвайте ми, щото може да му се наложи да завършва вечерно... Па вие искате, да не му давате помощи! За какво?! Той не й виновен за това, че майка му и баща му са за глоби и за контрол?! На тех защо сте им давали помощи, такова, уж че социалната система ги подкрепя, па не ви е пукало, дали си гледат децата, или хората ги наричат (децата им, бъдещите клиенти на "закона" на РБ и не разбрах точно, на ГЕРБ май))) "чавета" и ги смятат за човешки същества второ качество, защото са мръсни и не могат да четат ( да ви кажа, като им се обърне внимание, много бързо се научават). 
Българинът е умен човек, и аз на това се надявам. За жалост, тая платформа издиша и на още места, колеги... Едно, че не може да глобиш човек, дето некой друг му е направил така, че го е оженил или го е пратил на работа незаконно, вместо да му даде образование, друго, че образователният ценз за гласуването, не е по конституцията на държавата. Там, в член 42(1) пише, че " Гражданите, навършили 18 години, с изключение на поставените под запрещение и изтърпяващите наказание лишаване от свобода, имат право да избират държавни и местни органи и да участват в допитвания до народа."
Който не знае, да иде да провери на говернмент, бг. Аз оттам го взех. Велика работа е това конституцията, колеги, пак си я прочетох, поне част от нея)))
Знаете ли защо го пиша този дълъг постинг, колеги? Защото на тролята й омръзна, некакви хора да променят изборния закон, променяйки конституцията, без да имат права за това, а онези, които имат нужда от промяна - ЦИК, РИК, ОИК и всички дребни бурмички - членове на изборни комисии, председатели на изборни комисии, всички онези, които правят  проклетите избори, просто да бъдат поставяни пред свършен факт, без грам уважение към това, че вече 20 години влачат изборната система на България. То, в конституцията пише, кой има право да гласува, ако искате промени, свиквайте Велико Народно събрание, иначе - ако му стиска на някой, да седне да напише как така това да става, че да няма припаднали хора, да няма хаос и стрес. 
Ето затова, тази платформа, въпреки образованието, се издъни. И сега, некой ще обвини именно образованието за тая работа, поради което и аз седнах, да пиша тука, че пазим образованието)). 
Айде един поздрав накрая, да стане по-весело, нема сега да го караме, като салът на Медуза я...
В зелената тревичка на тоя клип, колеги, да знайте, след некой месец ще покарат чушки - като тия край Пловдив, които някога, като студентка, тролята бра, заедно с братята роми, човещината на някои от които помня и днес). Нашият бригадир тогава ми каза, че не е имал толкоз учена работничка))). Триста лева взех, колеги, за три месеца работа, с тях пътувах на конференция в Сърбия). 









Гласувай:
0



1. bubolina111 - Защо образованието в България не ...
12.02.2017 20:08
Защо образованието в България не може да доведе до нищо друго, освен шуробаджанащина???
цитирай
2. bubolina111 - Не знам как става в Карлово, но в м...
12.02.2017 20:11
Не знам как става в Карлово, но в много по-големия Пловдив се назначават учители само с връзки. Е, това и през соца го нямаше.
Та като гледаме на кого е поверено образованието, няма как да очакваме ....
цитирай
3. born - Не можах да схвана
12.02.2017 23:19
Какво отношение има споменаването на др. - Пръмова - позитивно или негативно ? Моля дообяснете мислата. И сравняването й с др. Тетка Тачева в какъв смисъл е ? Позитивен или негативен ?
След дообЕснението ще гласувам - позитивно /или негативно/.
Засега оставам в очакване !
цитирай
4. eloiz - Колега Борн,
13.02.2017 14:10
каквото й казала троля, й казала. Напоследък, да ви кажа, откак пекна слънчицето, съм все позитивна, и сички трябва да бъдем така, защото идва пролет!)Ако питате нещо за образованието, пазим го,иначе за други - не!
цитирай
5. eloiz - Буболина,
13.02.2017 14:16
същото положение е и в Карлово, що се отнася до местата в престижни училища, които получават повече пари по делегирани бюджети). Има огромно текучество на възпитатели обаче...). Възпитателите, като институция, към момента запушват дупките в образованието до седми клас, по закон, поради което го има и това текучество. Друг проблем за системата, е нейната консервативност, която предполага, че един учител трябва да работи най-малко две години "на парче" в различни училища след завършването на образованието си, за да бъде "харесан" и "одобрен" от директор, който да го наеме на работа за постоянно. Това е много тежък проблем, защото на практика ограничава този, който е "харесван" от възможността например да издържа семейство (което не се гледа със заплата от 500 лв.), да ражда деца, тъй като е на непостоянна работа, и пр., и пр. Няма нищо лошо в това, че всеки нов учител трябва да бъде "опознат" от системата, но няма лошо и в това, да се знаят някои неща за учителя, например, още от студентската скамейка, да има по-малко корупция при избора на учители, и пр. и пр.
цитирай
6. born - Благодаря много за изчерпателния отговор !
13.02.2017 19:55
eloiz написа:
каквото й казала троля, й казала. Напоследък, да ви кажа, откак пекна слънчицето, съм все позитивна, и сички трябва да бъдем така, защото идва пролет!)Ако питате нещо за образованието, пазим го,иначе за други - не!

Що се отнася до позитивността на всяка цена, съм малко скептичен и затова -против - особено по отношение на серопозитивността. И още нещо: със завършено или не образование , резултатът не е задължително образованост. Трольски привет за тролята. Еймен и Алелуя !
цитирай
7. eloiz - Колега Борн, колега Борн,
13.02.2017 20:36
стегайте се, да седнем върхо образованието, и да го пазим, че глейте какво става по света...Нема позитивен, нема непозитивен. Нема кой да ни го пази. Тролята навремето, точно в тоя блог казваше, че за тва се е махнала от образованието - задето че рухне, а тя не иска да й рухне на главата, щото е разумен човек, ама на, дойде време, троля да седне на образованието, щото некои, дето са решили да го помъкнат до микрофоните, не знаят, че то по път ще се разпадне съвсем, бе, колега. Ейде, дигайте се тука, да се бийем, че нема кой.
цитирай
8. eloiz - Хихи, такова,
13.02.2017 20:37
за образованието де)))
цитирай
9. born - Възхищавам ти се !
13.02.2017 23:51
Ти като една Райна Княгиня се фърляш напреде да защитаваш образованието, но става малко по мАкедонски - много войводи, малце четник. Ма ако требе да набием нЕкого само кажи . Във въоръжението предлагам да включим и твърд алкохолец. Нали знаеш - от пияния и лудия бяга !
А образованието го пиши умряло . Радой казваше : Сит търбух- за наука глух ! Сега приоритетите са други. "Мъни, мъни, мъни..." пееше навремето Лайза Минели. Е, това време дойде и до нас.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1663582
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930