Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2017 10:54 - Кой е виновен за случилото се в тунела "Ечемишка"
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 472 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Снощи, когато прочетох водещите статии на медиите, за това как г-н Герджиков, премиер на държавата, ще уволни двама високопоставени чиновници заради смъртта на жената, върху която падна корозирал панел в тунела "Ечемишка", троля само разтърси глава, нещо не беше наред. Някакво дежа ву се случваше тук - премиерът уволняваше виновни, които казваха, че не са виновни, днес прочетох, че експертите пък от своя страна, добавяха, че виновни няма да бъдат открити...Бре, колеги, какво ставаше в тази държава?!
Вести бг публикуваха интересен абстракт от мнението на експерта г-н Димитър Ганев, председател на Управителния съвет на сдружението за безопасност на обществения транспорт (да ме прощават колегите журналисти, нямам време да качвам визитки, и да ги търся в нета). Г-н Ганев твърди, според статията във вести, че имало специална наредба за безопасността на тунелите, приета през 2007 г. Троля откри в нета наредбата - Наредба 1 от 4 април 2007 г. (32 стр.), в която между другото пише, в раздел ІІ - Административно управление, чл.8, дето "За осигуряване на минималните изисквания за безопасност на тунелите министърът на транспорта осъществява контрола по: 1. редовно изпитване и инспектиране на тунелите и разработване на изисквания за безопасност ;". И това само в т. 8, колеги, нямам време за повече). Аджеба, на какви основания тогава, г-н Герджиков уволни шефа на АПИ? (който, между другото, също си носи вина, според  поне три от точките до края на раздел ІІ от наредбата, на прима виста прочетени?(Вина,която, между другото, с уволнението му няма да бъде дефинирана, което очевидно ме е ядосало снощи, навярно и други хора).  Нататък, на прима виста, г-н Ганев твърди, че председателят на управителния съвет на АПИ трябва да назначи специален експертен съвет, който трябва да се събира поне веднъж на 5 г. и да изготвя доклад. Чукнах, колеги, само веднъж, за да видя името на председателя на управителния съвет на АПИ,който е публична личност, според данните от сайта на АПИ, и слава Богу  - инж. Дончо Атанасов. Експертът добавя, че в областното управление на АПИ трябва да има един служител по безопасността, който да проверява фирмата, извършвала ремонта (кой ремонт?!) по тунела... Можете да проверите, в зависимост от това, в коя област се намира тунелът "Ечемишка". Той не се намира извън държавата, все пак,  като някои софийски пътища, по които хората, завивайки, катастрофират с опасност за живота си, голям смях, вести, то не е път, това, което сте показали, а явно ново автомобилно сметище, незаконно, затова е и извън пътната регулация, такова, трябва да се заинтересува от него служба чистота, да видите, че ако се заемат сериозно, ще го направят на истинско сметище, и повече хората няма да катастрофират там))).
Винаги съм казвала, че държавата има закони, които просто трябва да бъдат спазвани, да, и всякой трябва да си гледа работата. Работата на българските журналисти, например, е не да коментират колко мозък и кръв са плиснали по тротоара, и то дуднейки, на фона на далеч по-изразителните фотографии, а да търсят виновни. И да ги показват).




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1662752
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930