Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2017 14:56 - Честит рожден ден, вестник "Култура", от най-малкия трол в държавата
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 583 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.02.2017 22:31


Г-жо Червенкова,
бих желала да Ви и (ви)) поздравя с 60-летния юбилей на вестник "Култура", обаче не съм тук, за да ръся казионности, а за да коментирам вашата уводна статия. Смятам, че не сте права за "средата", която е "неталантлива", "разредена" и "вече така изкривена", защото днес, когато си купувах вашия вестник, видях с едното око, докато се въртях пред сергията в метростанция "Искърско шосе", как и една друга жена се загледа в хубавото изпълнение на вестника - единственият май, в такъв формат, напечатан върху такава хубава хартия, и с такава чудесна и пъстра илюстрация на първа страница до главата - рисунката на тъмната гора и зеленото поле с белите и червени цветя (рисунката е на Анри Кулев, всъщност не знаех, че имате годишнина, троля има множество ангажименти, купих броя заради нея). Не зная, както вече споменах в коментар, може и други колеги журналисти да са си пуснали по-пролетни страници, нещо различно от джуките на моделите и актрисите, и на артистите, ама тролята си купуваше "Култура", та не обърна внимание, да ме прощават.
Освен това, искам също така да спомена, че при закупуването на бр. 2 за годината преди седмици, на същата метростанция, две жени също се спряха - кондукторки в градския транспорт, и едната жена ме разпитва сума време - това какъв е този вестник, какво пише вътре, я, имало и такъв вестник в България. Много бях щастлива да й обясня всичко, което знаех за "Култура" от времето, откогато го чета - поне от десет години насам, спорадично,нямах пари да купувам, защото струва цели два лева (то и сега няма, но читалището задължава), затова четях основно от фонда на Народна библиотека "Иван Вазов", на библиотеката на Пловдивски университет, и сега от новообразувания фонд на нашето читалище).
Средата, г.-жо Червенкова, варира, бих казала. А 60 години за печатно издание, са си 60 години)
Аз лично, дип че съм един от най-некултурните троли в тая държава, също много обичам да чета за "тенденции, манифести, индивидуални постижения"... (стр. 9).  Трябва някъде в тази държава да пише,как се говори на културни теми, във вестник. Всеизвестно е, че се занимавам с някои ежедневници, но те, за жалост, нямат нищо общо с нашата тема.
Там да видите среда!... Обаче и аз, като вас, си ги обичам, и докато не си заслужат техните годишнини, нема да спра да ги тепам тук.
И накрая - на Вашия въпрос - със сигурност). Със сигурност).
И накрай съвсем, в този ден след първия пролетен дъжд, когато при нас, на гара Искър, се спука една тръба, та сутринта едвам изгазихме с десятката в промишлената зона, колеги, трябва да пусна един поздрав. Чудих се, чудих се какво да пусна, пък реших да ви поздравя, такова читателите, с тази случка, която се случи именно в нашия опръскан с кал и вода автобус, когато четири сериозни жени на средна възраст, тежки, улегнали, отиващи на работа, с по няколко отраснали деца, се наканиха да слизат от автобуса, и съзирайки как шофьорът паркира колата насред теча и отвори вратата, тази, която беше най-отпред, каза ведро: "Хайде, скок - подскок".
Поздравът, колеги)))(такова, когато успея да го кача, троля е заета))
2 броя поздрав, за сички, които изчакаха). 














Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651296
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031