Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2017 13:06 - Да живей жената, или какво общо имат помежду си Мадлин Олбрайт, г-жа Тръмп и съпругата на Ердоган
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 4628 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ех, колеги, днес е прекрасен ден - вчера казваха, че ще вали сняг, та ще ни изпорти пак, ама не валя)..Тъкмо се бяхме отказали от идеята за свършването на зимата, а?)Еми, ще свърши).
Ето, днес на първа на днеса, сложили разкошна снимка на г-жа Мадлин Олбрайт, бивш държавен секретар на САЩ, разкошна дама на възраст, която някои биха определили, и то с основание, като катедрална. Очите ми изтекоха в брошката й, колеги, и да, в костюма също, а тя не е милиардерка, дори не е от печелившата политическа формация в момента в САЩ). Но има какво да каже, и как да го покаже. Добре, че ни напомняте, че има и такива неща, днес...
Аз, разбира се, я намерих за малко крайна и романтична, в нейното изказване за политеизма, и емиграционната политика на администрацията на г-н Тръмп,но тя би могла да си позволи всичко, защото е Мадлин Олбрайт.
По-лошото е , колеги, че забелязах, дето американското посолство у нас отстъпва! Ей го, вчера, попаднах на статия в дира (или беше днес)), и то публикувана в лайфа им, че май имало пукнатини в брака на Мелания и Доналд Тръмп, които били доста видни по време на техната иногурационна церемония. Такова, той не й подал ръка, като слязла от колата, гледал я тъпо, потупвал я с жестове и погледи, които не били подходящи за първа президентска двойка. И сега ще последват нови разкрития, март месец, че Мелания имала любовник?!? Ей, тия хора, бракове развалят, само и само да скрият, че г-н Тръмп не уважава жените, ко ле ги! И при това, той си го казва ачик ачик, за малко да стане президент на две трети от американците, ако не беше го казал))). Ми не ги уважава, явно, както казах и предходния път, американците ще има още много какво да прикриват, той е на 70, не виждам как ще се променя тепърва...)
А, и не ми напомняйте президента Клинтън, той може да не ги е уважавал, но поне ги обичаше, поне по мое скромно мнение, иначе нямаше да има такива проблеми с тях)))
Но вчера, докато обикалях из сайтовете, попаднах на една прелюбопитна статия в сайта на  вести, която се опитваше да бие тревога, дето г-н Ердоган щял да си направи султанат в турската държава (нищо ново, вести, това, че се опитва да прави нещо там, и то по начин, по който някога султаните са се отнасяли с поданиците си,  се вижда вече от година и повече). Имах намерение да седна тук и да обясня, дето всъщност г.-н Ердоган не е в състояние да си направи султанат (да не се плашат медиите, то си личи и от протестите, и от обществената обстановка в Турция), поради което и наблюдаваме сложните процеси, които стават в момента в Турция, но той явно се страхува не от г-н Гюлен, както всички смятахме,  а от г-н Мустафа Кемал Ататюрк (1881-1938), и какви точно комплекси има от него щях да цитирам, но това ще е тема на друга статия. Видях в заглавие към неговата новина друг анонс - за това, дето неговата съпруга - г-жа Ердоган (абе, как се казва тая жена, за протокола поне??), сметала,  дето харемите били висша школа за жените. Горката, и тя страда от комплекси, виждала съм подобно нещо и тук, в България - у жени, които като нея и мен, изкарват висшето си образование и доктората си, но пък, някои от нас, не знаят за какво им служи то... Защото чух, че нейните родители са платили, за да придобие тя докторат? Ето един пример затова, че докторатът на жената не решава семейните проблеми на семейството, напротив, понякога ги влошава.
Темата завършва тъжно, колеги, но зимата си отива, а аз ще пусна някое парче, но не сега, не сега...))
Подпис: БПР - т (Българско публично разузнаване - троли, полковник троля Ненчева))










Гласувай:
6



1. born - Уважаема колежке, нека Ердоган да си прави султанат
27.01.2017 09:53
Само да не прави халифат ! Че няма да е християнски, е повече от ясно. А българското журналя е много тъпо парче, да знаете. И всичките са с вишо убразувание. Възхищават ме тези доктори на всички науки. Постоянно се натъквам на всякакви глупотевини, достойни за селски идиоти. Нали си спомняте, че промениха дори и фонетично българската граматика - имам предвид изхвърлянето на думичките "емигрант" и "имигрант" и заменянето им с "мигрант". И защо ? За да не се бъркат постоянно.
цитирай
2. eloiz - Колега Борн,
27.01.2017 11:40
Ердоган не е в състояние да направи и халифат, просто защото геополитическата му позиция е такава)), това е било проблем още на Османската империя, но пък е способен да изтрепе още 20-30 000 души, да. Моля, не говорете толкова общо за докторите, още повече, че има доктори на науките, и доктори по образователна степен, а слава Богу. Те не бива да се бъркат с медицинските доктори) Аз например, вчера прочетох за втората в света операция, извършена от ветеринарни доктори в България, в рамките на няколко месеца, които поставили бионични протези на още един пострадал котарак, опитът от което ще послужи за изработването на по-добри човешки протези, представяте ли си...Мислим, дето замяната на думите "емигрант" и "имигрант" с "мигрант" е с чисто социална функция, както и вие, смятам, отбелязвате, и за жалост няма нищо общо с езиковия развой. Жалкото е, че журналистите у нас извършват публично неглижиране, да, по подобие на други власти.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659288
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930