Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2017 12:26 - Други бележки, този път за циганите в града, циганите на село и българите
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 460 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вече е към обяд, колеги, и споменът за онази чудна пица мечка от метростанция "Жолио - Кюри" вече е отшумял, на троля й се яде нещо сладко. Преглеждам новинарския обзор на днеса - чакаме иногурацията на г-н Тръмп, пълна скука, ще бъде един от най-слабите президенти, които САЩ са имали някога, Опра беше права, като му напомни, че човек не бива да надскача разумните си решения на младини, като успешен бизнесмен, който иска да промени света, ама по другия начин - с работа))).... А сега - ЦРУ ще му решава потребителскито проблеми с някаква медийна компания, която решила да администрира "расистки" негови изказвания)),да му се смей светът... Вчера ме мързя, да напиша тука, дето ЦРУ, воюва срещу КГБ, а не срещу Туитър, защото Туитър не е държавна разузнавателна служба, и че не е добре, още в началото да се показва такава слабост публично, ние вече знаем, че той не е подготвен да бъде президент. Дано да му издържи имиджа на този човек, че има какво да трупа отгоре, има. Да му мисли и новото му назначение в ЦРУ)). Надеваме се, колеги, да падне смях, ама за сега не е смешно много. Тръмп очевидно няма чуство за хумор)).
Иначе, днес щях да пиша тук една съвсем кратичка бележка за циганите - такива, каквито ги виждам редовно във Фейсбук, на улицата тук, в София, в Кърнаре и изобщо. Именно, защото днес, докато си изяждах пицата мечка, видях две ромки, и едвам ги познах - облечени точно като мен и вас, даже по-добре от мен)), и държанието като на обикновени,симпатични момичета, трябваше да се взирам в тена на лицето, и да се вслушвам в говора...))). Бре, помислих си, къде са тия страшни сливенски цигани, които така възмущават братята тролоци по форумите? Очевидно са си по Сливен... Питай ги тогаз братята, що се възмущават така...Иначе, при нас, в район "Искър" съм виждала една окъсана, ама спретната каручка, натоварена до пръсване с кашони, как се движи по бул. "Искърско шосе", циганинът на капрата мръсен, ама бърза за някъде, следи с тревожен поглед товара... Ех, колеги, за кои цигани май - трябва да се пита - си говорим ни е с вас във Фейсбука... За тези в Сливен, за тези в Кърнаре, които са малко по-зле, защото къщите им имат дупки на покрива, вместо комини, за тези в София, които бачкат, щото няма как иначе и си пращат децата на училище активно. Питам се, колеги, дали не е време, родните политици да районират политическото си говорене за циганите у нас? Защото става смешно).
Онзи ден във Фейсбук видях и други призиви - снимка на едно бабче на камъче с тарелка с манджа, от чието име (което така и не узнахме, би трябвало някой да й плати на тази жена за рекламата!) някой да призовава държавата да увеличи пенсиите на "родителите ни", опа, май беше "на нашите баби"...))Грозна история, също толкова грозна, колкото снимката с празната разрушена къща и лозунга, че виждате ли, това бил резултата от нам какво си вече... Ами моята къща на село не е в такова състояние, съжалявам, не мога да лайкна. Лично съм помагала да варосват и пр. и не мога да си изкривя ръцете да лайкна, колеги.
Та толкова, хайде сега, всеки да си хапва това, което му се ще, че работният ден се преполови)).
Поздравът, по-късно.








Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651983
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031