Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2017 21:09 - За свободата
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 5223 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Този постинг се роди в един мразовит карловски следобед, непосредствено след като почти оздравявах от последиците от коледния грип, който удари страната тия дни. Вървях си по улицата,колеги, и си мислех, че въпреки твърденията на мнозина, дето живеем в диктатура, ние, българите, всъщност сме най-свободните хора на света! Диктаторът - нашият Премиер, който днес гледам по новините, не е доволен, дето тировете не му спират, когато той настоява - беше през тези години едно от най-псуваните лица в тази държава, колеги. Лицето, заемащо премиерския пост в България, избирано два пъти на този пост, беше наричано по квартали и паланки п...ст (хехе, докато официалната журналистика се чудеше как да му снима морските шапки, та чак станаха за песня  некои изпълнения)) Де го има това по света,колеги?!). Премиерът беше слободен да си прави каквото си иска, ние също бяхме слободни (някои от нас) да го наричат както си искат, и да не му изпълняват наредбите, в зависимост от това, какво им се иска на чиновниците, които прокарваха тези наредби... Аз по-голяма свобода от тази не съм виждала, честно да ви кажа, и смятам, че българското общество е изключително свободно на всички свои нива - шофьорите са свободни да карат с превишена скорост по пътищата априори, защото и другите били "свободни" да правят същото, а КАТ е свободен (по материални и морални причини) да ги таксува за това, или да не ги таксува, и всички само отбелязваме този факт, щото не ни засяга свободата, поне наглед, докато не ни отнесат на някоя пътека -  свободата иска жертви, често това са невинните)),както отбелязахме скромно вчера и факта, че в град Сливен се родил Динко две кила и осемстотин грама, ще поседи  в кувьоз,щото е с майка на 13 години, а на третия ред в дира в същата статия пишеше, че имало още пет деца такива, родили до 13 г. възраст в Сливен за изминалата година. Какво е станало с тях, Господ знай, явно те са свободни, както и разследващите органи са свободни, явно не са правили разследване, и журналистите бяха дотолкова слободни, да напишат цифрата, ама да не я коментират, темата беше друга, друга, колеги, или греша?))). 
А иначе, проблемът с родилката, както вече веднъж казах, че решава много просто - като се спазят законите и се понамалят свободите. Майчето да си гледа детенцето, с горещата помощ на социалните, водена на учет,  с глоби, ако не завърши образованието си, което съвсем не е "аз не планирам да уча повече, ще си гледам детето", ами е задължително до осми клас, ако не ме лъже паметта... Това дете треба да яде и след като свършат детските, па и трябва да му е гарантирано, че ще яде - ама това го пише само в законаа...Пусти "свян" у институциите у нас)). Таткото да си плати за изнасилването на малолетната си "жена" и да иде да порине сняг, и да чука асфалт после поне две години безплатно на държавата, работейки като всеки татко в българското общество,  завършвайки едновременно с това и той образованието си, както е по закон)). Вие да виждате проблем, колеги? Прости неща са, колеги. И ги пише в законите. Само, дето в законите не пише, че на онези, които напускат училище, трябва да се налагат глоби, след като образованието е задължително, е, пусти свян у институциите, пречат си взаимно така, ама кой да им го каже - вместо само на директора, да лежи отговорността и на сосиалните, и на полицията, и на съда, а да видим дали ще ги има тогава шестте случая на изнасилване на деца, които раждат други деца годишно в Сливен...). 
Единственото, колеги, което не мога да си обясня сега, е този странен страх  у българина. Две години журналистите се хилиха насила, две години всички мълчаха, гледаха странно и явно се страхуваха). От моите наблюдения обаче, ми стана ясно, че на българина, колеги, явно  му е дадено правото да прави каквото си иска, той не зачита закони, защото законите имат вратички, обаче, защо в такъв случай през изминалите години българинът го беше страх?! Две години минаха, колеги! Две години! 







Гласувай:
3



1. minevv - дд
05.01.2017 09:21
свободата е добре осъзнатата необходимост
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1660374
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930