Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2016 21:08 - Как Коледа мина, а от "Стандарт" нищо не разбраха
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 570 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Тия дни тролята си е у дома, където прекарва последиците от заразяването си с най-популярния в момента грипен вирус у нас, поради което, и поради липсата на друго, започнах отново да следя медийния поток - това телевизията и "Стандарт"-а. В интерес на истината, от "Стандарт" ме изненадаха много приятно на 23-ти, когато се оказа, че са решили да си направят четири от вътрешните страници на картинки за оцветяване с елхи, дядо Коледа и баба Коледа, които тролята внимателно си сви, изряза и прибра. Това беше най-хубавият подарък, "Стандарт", който сте ми правили, от една година насам, а сметам, и на целокупния народ, който ви чете ( и има афинитет към културата и културните занимания)! 
Е, добре, Коледа мина, обаче днес, гледам, в "Стандарт"-а, облещили на половината първа Йосиф Кобзон, който оживял по чудо в самолетната катастрофа, при която в навечерието на Бъдни вечер загина цвета на руските военни ансамбли(отдолу под новината се мъдри снимката на нашия патриарх Неофит на поклонение пред мощи в Руската църква, бре, бре, чудо). А бре, "Стандарт", те хората са си умрели, Кобзон като оживял, оживял, вие кво влачите кантонерката днеска, на 27-ми, а все тролята обвиняват, че влачи... От нямане какво да правя, продължавам да чета - а то - минала Коледа, събрали 50 000 евро за 8 - годишното момченце с операцията на тумора в главата, бре, бре, чудо, ама защо на вътрешна, Стандарт?! Някакво друго детенце без коса събира парички за лечение на страницата срещу неговата... А отпред, на първа, "Стандарт" - Българската Коледа събра 2 млн. лева. Некакво несъответствие има, Стандарт? Българската Коледа за всички ли е? Мислим, дето народа си представя, че е за всички, и слава Богу.
Защото българите май  наистина дават все още за всички дечица и болни хора, и за да има нова апаратура в болниците, и пр, и пр. , въпреки, че им писна леко - все пак тия дни, както казваше моята колежка, всеки събира пари за нещо, направо е ужасно. Ама пък ето, стават чудеса). А това от "Стандарт" го проспаха. 
Гледам, на вътрешни страници, някакви истории за култура, за череши и още нещо... Някаква пиеса представят, на име "Лалугер". Ма то не се разбира, колеги, театър ли е, очерти ли са (навремето моят научен ръководител така страшно ми се караше, като напишех "очерци" - "Елисавета, през 50-те години се е пишело "очерти""), ама де да знай човек...  Та някакъв човек искал да прави черешова градина, ама не успял, тъй като не проучил, че земята била в "Натура", и написал цяла пиеса за това, че и подгонил природозащитниците. Май само аз не разбрах, това, той плановете за черешовата градина, на "Зелени Балкани" ли ги предоставя, или на съответния фонд държавен))) 
Той и не се е обяснил добре, колеги, а от това, според мен, очертът губи. 
Изобщо, добре, че на тази Коледа, колеги, хапнахме, че културата, както си личи оттук, а и от другаде, хич я нямаше... Напразно народът се звереше, преял, в мачовете на екрана, тролята дори направи рейд по каналите, да провери, как върви. За късмет, попаднах в някаква дупка по Канал 3, в която немаше врачки и баячки, право в някакво скромно, но очевидно от дълго време съществуващо културно предаване - "Коктейл" с Деси Жаблянова. Г-жа Жаблянова и екипът й очевидно са стари и опитни вълци, щом са оцелели толкоз време при толкоз промени в тоя канал, та ми беше удоволствие, донякъде, да наблюдавам добрата операторска работа, (такова, добре свършена работа,колеги, без претенции); също така как журналистката взема интервюта от звездите, и те добре направени - приятни общи приказки в ефир, с малко конфети, където може, нищо излишно. Милата, около концерта на "Пайнер" се въртеше, то не е лесно да го покажеш по такъв начин, ненатрапчив, тоя концерт, па и да направиш от него журналистическо светско събитие. Е, некои неща, неминуемо, куцаха - конформизмът не прощава - някои хора, би било добре, да си платят, за да се показват в кадри до кръста, вместо да се показват така, защото е добре за предаването и културата, но... На зрителя, г-жо Жаблянова, му остава една горчивина, както и друг път съм казвала, по различни поводи. 
Един такъв пример, беше интервюто с Фики ("Издислав"), на премиерата на неговия албум, което премина в същия обран стил, в който успяхме да видим и главата на изпълнителя, така, както видяхме краката му в знаменателния клип. Еми, каквото - такова. Но беглото, слабо сравнение между английският език на г-н Фики и този на рокмузикантите, които пеят сходна по заглавие песен в международен ефир, без всякакъв коментар от страна на предаването, според мен, беше прекалено. Хубаво е, щом журналистите имат музикално образование, да го показват. Все пак, колеги, журналисти, по въпроса се изказаха толкоз народ, включително и разни тролоци, а хората с музикално образование - ... Сравняват го с някакви западни рокмузиканти, а през това време, г-н Фики си пълни потника с пари у нас, щото явно, колеги, разбиращи от култура, тук пари за култура има))).
Та така, колеги, завърши и тази история за Коледния зелник, който ял, ял, това ще ни остане, ами да се стягаме за купона на Нова Година!)
Айде един поздрав, за тайфата и за колегите тролоци, че се позабравихме!!  Айде, и за моите врагове от "Стандарт" -а)














Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659720
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930