Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2016 20:35 - За националния елит и отговорността му
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 622 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Колеги, имаше едни златни времена, преди години, когато вестниците у нас все още уважаваха своите читатели, та тогава тролята си умираше да отгърне на култовата последна страница на един от тях и да чете рубриката "Възход и падение". Леле мале, че понякога имаше и по две страници новини там, ей... Кой къде ходи, какво правил, поникнала ли му е брада, какво казала жена му... Па и международните върхове и падения бяха, комай, по-добре нагласени от днешните, не зная, по-добре ли знаеха английски журналистите, що ли... Па може и повече езици да са знаели, кой да ти каже). 
А днес - какво - нищо особено, колеги. Все едно, немаме национален елит, брей. По половин страница в "Стандарт"-та (ей, нема да го забравя онова каренце за Клайдерман и неговото пиано, хихи), да ти домъчнее - и то кво - Рут Колева и Жана Бергендорф, горките, ги пънат, да стават национален елит, на сметката на една купчина главни редактори, жените им, бизнес елита)) и неговите жени и деца, и пр. и пр. Ядосва се народа, ама какво да прай - иде във Фейсбука, да дига пара с възстановки на патриотични събития))). И му е кофти, да ви кажа, защото, както и друг път съм казвала, въпреки, че е затъпял значително от многогодишното неглижиране, българинът все още е умен и усеща фалша. 
Ей го, за пример - дира. В момента на лайфа там се подвизават Анджелина Джоли, Деси Цонева и Георги Джамов (това ВИП Брадър, ако не греша!), Дрю Баримор и Адриана Лима. Студенина, учтивост - и какво да прави многоуважаемият читател, моля?! В днеса, драмата е още по-голяма, там допреди две години ни уважаваха редовно с темата за Ким Кардашиян, та беше голяма радост, да знайти как са избивахме тролоците, такова и аз там)), да ходим да са зяпаме... Пък сега, сигурно по политически причини, ни пускат само Тоца Коня, която изобщо няма физическите дадености и медийния потенциал на Ким, и Николета Лозанова, която си има собствено предаване, и би трябвало оттам да си занимава  зрителете... С извинение, колеги, но останалото би трябвало да се води реклама?))
Ще дам един пример, колеги, колко е важно националният елит да е на мястото си). Ето, вестниците и някои сайтове наскоро отбелязаха годишнината от сватбата на едно известно семейство. Еди колко си години, заедно,уважение, студенина - пет реда, сичко ок, ама не е. Би трябвало, колеги, да напишете, например, как еди кога си тия двамата са се изпокарали така, дето котката избягала у комшийте и пет пакета обувки полетели по главата на главата на семейството, да речем... Що да не... Социално - обществени последици от новината - средностатистическият български мъж научава, че няма нищо лошо, да бие жена си публично. И той я бие. Домашното насилие излиза на светло, и така нататък, и така нататък... Все си мисля, че ако някой журналист беше писал за девет от единадесетте пътни нарушения на онзи млад господин от Пловдив, който утрепа двама души при единадесетото, тази работа може би нямаше да се случи, кой знае...
Много са високи отговорностите на българския елит, вярно е. Редно е най-сетне, той да си ги поеме. 










Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1660258
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930