Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2016 21:27 - Защо едрият бизнес в България седи в тръните и какво прави там(една икономическа статия)
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 1623 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 23.01.2017 22:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Тази статия, колеги, ми хрумна още по времето, когато обикалях с автобус 110 по Околовръстния път на София и внимателно наблюдавах красивите бизнес сгради наоколо - има какво да се види, колеги, има какво да се види, автосалони, производствени помещения, тук-таме чудесна архитектура (забележка - отбелязваме само най-доброто)), обаче още тогава ми направи впечатление, дето много често, до тези хубави сгради, се простираха къде по-широки, къде по-тесни ивици трънаци, на някои места дори долища, ще рече човек - такова, алуминии и бетон, някъде зеленинка по балконите, за гъзария, и тез тръни, сигур собствениците, като гледат от прозорците, там си плюят дъвките, кой ги знай. Това, навяваше на тъжни мисли за българския едър бизнес, който бил натикан в тръните, голяма драма, ей... 
Ама завчера, когато се събуждах в автобуса, на влизане в индустриалната зона на Пловдив, и се радвах на живването на тоя доста умрял икономически град, което си е нещо много приятно за гледане, София, и за прогнозиране,  и какво да видя - наред с халетата на Либхер, и разни други хора, в един дол - стадо кози пасат мирно и необезпокоявани. Все съм възприемала Пловдив за свободомислещ град, но троля все пак се възмути; но в диалог със софийски представител на едрия бизнес научи, че тая работа с козите нямало да се оправи - некой щял да си загради мястото, пък после да изгони козите, ама само, докат се слегне прахта, дето се вика. Хихи, ами нали автобусът после, пак минава оттам, и троля ще види, като запустей отново, и ще си кажее)). 
Вместо да го изкарват еснафлийската, нека софийският едър бизнес да си помисли - в Пловдив вече има кози, ами тука, дали мечки няма да се появят?! 
В т.ч. днес, като минавах с микробусчето, и.д. влак между Копривщица и Карлово, видях нещо, което би било полезно за икономиката - стадионът на гр. Клисура, който беше надлежно изпасван и наторяван от конете на гр. Клисура, което даваше, по мое мнение ,светъл пример за това, как в София би трябвало да се грижат да стадион "Васил Левски", а не само да се повтаря, че отчисленията, такова, от някои мачове, стигали за поддръжка на тревата му... Пуснете коньете, колеги, и некой да пише екологичните протоколи, ще спечелим). 
Хайде, един поздрав, за едрия бизнес в България). И още един - за Пловдив).

Бележка от блога: Номерът на автобуса беше 111). 












Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1660633
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930