Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2016 11:35 - За транспорта на държавата
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 1177 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днеска гледам, кампанията продължава, понеделник, всички правят политика - г-жа Бъчварова, вместо да си гледа работата в МВР, седнала да отговаря по медиите на г-н Цветан Василев, па медиите това го смятат за политика)) (а тя, колеги, обективно казано, политика с г-н Василев няма, има с него само служебни отношения, па това е срамно да се изявава в медиите, ще ме прощавате, и да минава за каквото и да било друго).Г-жа Бъчварова прави политика, мъчейки се да демонстрира мускули, там, дето няма какво да се демонстрира, г-н Пеевски демонстрира добре, а от ГЕРБ се явяват първи за изборите в ЦИК - това от партийно мероприятие ли, от политика ли, не разбрах, щото и те нямат каква политика да правят, като няма кого да регистрират там))).
Колеги, колеги, държавата върти напразно, аз така вчера се въртях с автобуса на Околовръстното - една метафора, така да се каже, за живота в София и в България (в частност))). Ние, тролите в провинцията, сме свикнали да ни карат с автобуси по един час, един час и отгоре (една моя приятелка от София така пък се възмути от тия "удължени маршрути" на градския транспорт), па и да не знае човек, дали автобусът ще дойде, па какво ще стане... Колеги, колеги, еднаж, като пътувах в един от ония влакове, за които дори се говори по медиите, един от пътниците каза, дето не успял да вземе телефона на началник - влака, па да му се обади, да знае, човека, къде е влака, като иде на гарата в Карлово, да речем, дали ще има влак днес, че те и самите началниците не знаят, докат не се качат... Та така. Тролята свикнала, тя е радостна, когато се качи в автобуса и успее да се задвижи, и не я изтърсят оттам, че някои ги изтърсват, които не могат да се движат сами). (Двама от пътниците имаха телефона на началник -влака, ама ми беше неудобно да го искам, не ми е познат човека).
Йоо, че на тоя фон, какво е да идват трите единствени автобуса, които обслужват, да речем, с. Бусманци, където работи Елисавета Ненчева, по едно и също време през един час? Осем километра (до центъра на София), петдесет (до Пловдив), какво са разстоянията в България, за три часа - там си...Явно, политиката е такава, на нищо правенето, може пък най-сетне официално Бусманци да се отделя от агломерацията на София?)). Защото неофициално си тая работа си е налице... Кой знае, кой знае...
Още си ги пазя хубавите спомени от разходката с моята 111-ка по Околовръстното, колеги, хубав град - особено гледан отгоре. Прилича на море). И някои от бизнес сградите, с които е бъкано в тръните, имат наистина хубава архитектура, а на мен ми казаха да гледам за молове (е, колеги, и в София се оказа, като в Пловдив, и като в Карлово - бизнесът все е в тръните, по всички обективни причини, и на бизнеса, и на тия, които го регулират, а политиката - в центъра, баш, дето нищо не се прави там, поне аз така видях, от разходката си по "Св. Неделя" миналата седмица))).
Иначе, всичко подредено по конец на Околовръстното - бизнес сгради,  трънаци, долища и баири помежду им, къде красиви, къде не, ама романтика има, София е наистина много зелен град, вече не е на такава скорост, на каквато беше преди години, но пак е красива, не зная защо хората не го виждат; складове, проститутките под дърветата, две ченгета от КАТ, далеч от тях, да не си бъркат работите, и накрая "Люлин", и там живеят хора, и си се борят... Гледам иначе, от пиара на градския транспорт пак се издънили, и от отдел реклама, плеснали на спирката на НИМ, от куртоазия с плакат, снимка на боянската църква "Св. Никола"... Бре, сложете една снимка на НИМ, като е на НИМ спирката кръстена, да знаят хората, какво да търсят там, вече има и такива, които не знаят.
Поздравът - по късно.





Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1662853
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930