Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2016 13:39 - За една вчерашна новина, в памет на Димитър Цонев
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 564 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тролята си слуша хубава българска музика на работното място, въпреки затворения прозорец, евала на смелчагата, който днес е надул уредбата на площада, в този дъждовен работен ден. Слушам, колеги, и си мисля - дали си струва да завърша седмичния обзор на пресата с вчерашнато новина, която прочетох мимоходом в супермаркета и заради която днес дадох 1, 49 лв., за да си купя вестник "Уикенд". Мисля си, че ще ми стане тъжно, и сериозно, а точно това в момента не ми се иска, но няма как - животът е такъв.
А какво ме привлече във вчерашния "Уикенд" ли - това, което е привлякло мнозина, точно според маркетинговите проучвания на редактора на вестника - "Димитър Цонев убит от дъщеря си" (и горе в срамежливо жълто каренце "Преди да издъхне, имал жесток скандал с щерка си", на, извадих вестника от найлонката, за да съм точна). Мислех си днес сутринта, да дръпна една критика, за очакванията на редакторите и за настройките на читателите, къде точно се засрещат и дали нещо не се прелива, точно, където човек не очаква - в снобарията ни (ние че му пишем на тия мизерници нашите читатели, па те че ни четат, а)); чудех се що пък тия хора не изчакаха да минат 12-те, па да публикуват на воля, или са минали?)). Мислех си даже, дали да не изтъкна и непрофесионално направеното заглавие - колеги, колеги, две кулминации в една фраза, за да е "чиста" и "мълниеносна" новината, трябва да е една, кулминацията, ама пусти комплекси на българската жълта преса, която има какво да каже, ама не знае как... Затлачвате вниманието на читателя и това си е. Добре, "Димитър Цонев убит" - супер, па плеснете го така, и всичко останало с малък шрифт, на кой му пука, ама не - ще пускате и другата кукичка - "Димитър Цонев убит от дъщеря си", да е сигурно, щото някой го е страх)... Дори и жълтата журналистика си има правила,колеги). "Уикенд" не излиза от вчера, нали?)). И струва, ей Богу, 1, 49 лв., а "Стандарт", например, е само левче, ако не ме лъже паметта?!?
Та така. Истина ли е, или лъжа "убийството", това е работа на семейството на Димитър Цонев, жалко, че не им дадоха повече време, г-н Цонев беше способен журналист, един от най-способните, и ако позицията на "Уикенд" отразява по някакъв начин моето мнение, изказано преди седмица, дето за неговата смърт индиректно са виновни некадърностите на по-неспособните от него журналисти, с които е работил, то същата тази  вчерашна позиция на "Уикенд", може би отразява болната съвест на българската журналистика? Така отчасти се обясняват, между другото, и некадърностите на "Уикенд" в тая статия, дай Боже)). Все пак, колеги, пари дадох за този вестник.
Като си помисля само, колеги, че след петдесет години, някоя студентка по журналистика, ще търси в интернет материали за дипломна работа върху живота и делото на Димитър Цонев, и ще попадне на статията на "Уикенд", сама по себе си материал за курсова такава)). Това, което си спомням в момента е ведрата усмивка на Димитър Цонев, затова пускам една песен, за всички истински актьори. Песента се посвещава и на актьора Никола Анастасов, лека му пръст.










Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1663376
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930