Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2016 18:09 - Непростимо
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 382 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Втори ден вече сякаш държавата живее друг живот - хванаха убиеца с ножа и психичните отклонения, насякъл майка си и дядо си, тълпата се събра пред съда, за да подкрепи освобождаването, или невинността, на едно младо момиче, наръгало до смърт с нож известен на всички в града, в който се провежда делото перверзник; в Слънчев бряг полицията, която там напоследък не може да вдигне глава, както се казва, в преносен и буквален смисъл, този път  издирва изнасилвач на 14 - годишно момиче, медиите се дивят на жестокостта на деянието, плажът бил неохраняем, твърдят от фирмата, стопанисвала съседната ивица, много бързо го потвърдиха, научили са се, ама не докрай, карай да върви, ще се научат след още две години...
Колко добре умее обществеността да прехвърля отговорността върху крехките рамене на случайни момичета, почти деца. Медиите, които явно тези дни преживяват истински медиен бум, разясняват детайлите точно и ясно, доколкото могат; момичето се прибрало вкъщи разплакано, цялото в кръв и обяснило, че наръгало човека, който го наранил с нож. Но не казват, дали родителите на момичето са отишли в полицията, какво е станало със самото момиче, преди да се започне с разпитите и делата за убийството; за детето от Украйна се чу, че е взет ДНК -материал, но на другото - не се знае, затова пък има обществена подкрепа деянието, широка обществена подкрепа, въпреки адските жеги. 
Българите не искат да виждат вече млади момичета в такова състояние. Миналия месец те видяха за пръв път отблизо съвсем истински случай на падане от шестия етаж - една невероятно  красива, блестяща в състезателното си трико и по принцип, успяла млада жена се хвърли, беше бутната или просто падна от шестия етаж на един блок в кв. "Надежда" в столицата, и медиите, вместо за скучните новини от патоанатомията, зависяха пред реанимацията. Спомняте ли си как преди година 38 -годишната  фотографка Лидия Петрова се самозапали пред президентството и почина? Е, случи се чудо преди месец.  Благодарение на усилията на лекарите, на желязното си здраве и шампионската си психика, както и на обичта на близките си, Цветелина Стоянова се събуди, ще живее и няма да има трайни увреждания. 
Няма да има трайни увреждания, колеги. И това е нещо изключително. 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659393
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930