Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2016 16:52 - За възпитанието, с примери
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 794 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Тази статия беше замислена вчера, докато пътувах в един извънредно жежък софийски автобус, и наблюдавах случайно не твърде интересна сцена. В сцената участваше кондукторка от градския транспорт и една девойка, която седеше точно пред мен, и се оказа без билет. Докато разбера, че е без билет, половината от сцената мина - кондукторката беше неконфликтен, но принципен човек, просто отмина детето с телефона и слушалките (момиче като момиче, добре облечено, нищо особено), което не спря да си  говори с някого и мимоходом й обясняваше, че няма билет, няма пари за билет, поне аз така успях да разчета по устните, в трясъка на автобуса и при сериозно, но не особено напрегнато вслушване; пет минути ми бяха нужни да схвана това ,което кондукторката знаеше - че момичето ги говори тия работи на нея, а не на човека по телефона. Кондукторката си свърши работата в останалата част от автобуса, и съвсем културно, но твърдо обясни, че след като човек има пари за слушалки, би трябвало да има пари и за автобус, в който се е качил. Много я харесах тази жена, патила съм си от кондуктори, ей, големи зверове имаше някога...При което младата дама обясни, че пари нямала, че нея я издържал друг (предлоложих, родителите й)), и каза, че не,  няма да си купи билет. Седящата срещу нея жена на средна възраст, която сигурно имаше дъщеря колкото младата дама се усмихна, пък й подаде едно левче от чантата си с думите, че я черпи един сладолед, молеше я да го вземе,поне половин минута, за  да не слиза от автобуса в този пек, обаче момичето не рачи... Кондукторката уведоми  шофьора да спре на следващата спирка, прекъсна разговора и минавайки зад гърба ми, само добави, че такова било възпитанието на младите днес, ама без особена мисъл, че това ще доведе до резултат. Аз пък си помислих, колеги, че да, може би кондукторката също има деца, на възрастта на младата дама, поради което и навярно повдигна по този начин въпроса за възпитанието, но аз пък, нямам, поради което си помислих по адрес на младата дама - какъв наглец... И ми беше откровено интересно, как ще постъпи същата тази млада дама след двадесет години, когато няма да е толкова млада, а ще има дете и възрастни родители, и ще трябва да им купува билети за автобусите))). 
Но и това, ще се случи след време, след двадесет години...
Чета и днес, по новините, за извършеното двойно убийство от поредния наркоман (този път, този явно е свършил работата с вариации, щом се стигна до такъв екшън за залавянето му), който убил близките си, и той син на някого, и внук на друг... Интересно, колегите журналисти не казват, на колко години е, нали е нечие дете тоя човек?!... Само съседките на убитите, ще говорят две години след случилото се, за грешките във възпитанието на въпросния юнак; дано да го хванат и да го озаптят, че понякога, грешките във възпитанието се превръщат в голям проблем за хора, които нямат нищо общо с това, да не говорим, когато може да са и повече наведнъж пострадалите, това все пак не е автобус, колеги, ами нощна доба, строшени лампи, нема полиция вече, само по центъра и по гарите има и проверяват, ама разни техни си хора, аз съм виждала, всеки се спасява поединично, както съм казвала и преди... 
Сети се българското общество, след като установи, че полицията вече не идва да разследва кой троши пейките по паркове и градинки и не лови наркоманите и дилърите по блоковете, че имаме голям проблем с възпитанието. И то, като правителството, и като всичко в нашата държава, включително и модата -  поне с две години закъснение, както се казва, за което има обективни причини, които все пак не са оправдание))). 
Защото кондукторката в автобуса, колеги, трябваше да глоби девойката без билет. И проблемът с възпитанието щеше да бъде решен, поне в един негов аспект, и то съвсем категорично. 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. laura - Ти си направо луда жена!
31.07.2016 23:11
И цялата ти малоумна логорея го потвърждава - как можа толкова да издрънкаш за единия билет...? Нека позная - ти си стара мома си с наднормени колиграми и "почти" девствена или съвсем девствена. Казах почти защото може и да е имало преди години някой загорял пъпчасал пубертет да те ашладиса, но оттогава - пълна суша. Затова разсъждаваш половин час за билета. Жалка работа.
цитирай
2. eloiz - Тц, аз пътувам с карта.
01.08.2016 23:02
60 лв. струва, много икономично. Човек по цял ден се върти с автобусите, знаете ли колко е интересно?)))


цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659557
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930