Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2016 18:24 - Какво е нужно на децата в България
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 686 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В една от моите любими книги главният герой, един исторически супермен, описан от братя Стругацки, заявява, че светът би бил прекрасно място, ако изведнъж от него изчезнат всички лица над 10 г. възраст. 
Та така, днес прочетох една сериозна новина в днес-а, в раздел "Сантиментални картинки", за едно такова десетгодишно дете, което чисти тоалетната, която се ползва в събота и неделя от туристи и граждани на град Мелник. И си казах - ето, това дете на десет, без да се оплаква, чисти така добре своята тоалетна тук, в България, както някои наши сънародници чак на  по 30 започват да чистят в чужбина... И се оплакват при това. Мразя тва, мразя онова... Държавата ви мразя, въздуха и хладилниците... (Аз съм почти сигурна, че детенце няма хладилник, но гледам, че е чистичко, спретнато и е удоволствие да му гледаш личицето). 
Някой би казал, че нещо трябва да се направи. Тоест, да не се мрънка срещу детето, да не се пропуска да му се дават парички, да не се гони кмета, който го е назначил, той явно е скаран със сосиалните (Колеги администратори, не бучете, защото някой трябваше да даде помощи на мама и тати преди това, поддържат детето чисто и го пращат редовно на училище). Може би друг би казал, че е добре, обективно погледнато, на детето да се даде по-добра работа, подходяща за неговите възраст и старание. Аз обаче  смятам, че тя се справя отлично и че си обича работата. Аз например на 13 режех кашони и амбалажна хартия в задната част на един голям централен магазин в Карлово, много се стараех, нагъвах, мъчих се, ама се научих, и после си купих няколко дреболий, които запомних за цял живот. Добре беше при кашоните. Можеше да се наднича и да се види какво става на улицата. Но и тя може... 
Пожелавам на всички ни, колеги, да влизаме в такива чисти тоалетни. Че знаем в България какви са тоалетните, по принцип, макар че напоследък, шетайки из гарите, все по-често се уверявам, че само като че ли държавните са такива...)Променят се нещата в България, променят се.)




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659825
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930