Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2016 16:07 - Па като ни поканихте, г-н Премиер, да додем...
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 550 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Случайно днес отварям на Днес-а, че имах много работа, не мислех изобщо да се съсредоточавам в новините, те ваканционни, и какво да видя - една голяяма снимка, от правителството, накачени сичките с некакви венци, като туземци на о-в Бали, крачат, и отгоре пише, няма да съм точна в цитата, че от медията са ангажирани и кратки  - "Бойко Борисов прави музей на розата (това в същия Казанлък), и кани народа, и политическите партии, да помиришат". 
Викам си - ми да дойдем, бе, г-н Премиер, що да не дойдем да видим, какво е чудо станало... Тъкмо розоберът в Карловско попрекъсна, тюх и лоша година, само да успеем да хванем навреме това влакове, щото транспортът с автобус между Карлово и Казанлък не е много добре, за джип става иначе... Ще дойдем, ще дойдем, г-н премиер,  ама да си кажете на отразяващите медии, дето венците от рози не се слагат на гърдите, щото ние тук не сме от Фиджи, ами на главите се слагат. Некои хора ги е срам, щото не знаят, да ви кажа. Розата се носи на глава, не на корем, да ви го кажа като човек, който я е носил на гърба си, както и всички други като мене. Ей на, питайте и историците. Те да ви кажат, за разните венци, дето са ги носили по нашите земи, макар и от други растения, как са се носили точно. Не зная защо някои хора така се срамуват от собствената си история...Ама то се иска, да му стиска на човек).И да му отива, разбира се... Язък за червените сакенца на дамите до вази)))
Иначе, да ви кажа, като опитен розоберач, един вид,  дето тъй допълнително окепазявате реколтата, поради това, че тая година (господа посланниците с вас го знаят отлично), и без това беше лоша. Доста време, г-н Цветанов, гледах тоя венец на вашия торс, и се мъчех да изчисля колко грама рози са требвали на хората, да го направят, щото тази година листчетата са тънички, рандемана е лош, почти като миналата е, щото пък тази година имаше дъждове, ама се обърка годината, та си мислех - ей, пак на поразия, за едната цигания, съсипаха два килограма цвят...
Чета иначе, сградата на музея, досущ като онзи проект за войнската слава на нашта Стрямска бригада), щяла да бъде многофункционална, да им замести на хората почти културния дом, дето се вика, по карловски). Е, па ние, да си кажем на целата държава, се оправяме отлично - част от функциите по показването на розоваренето си ги поема историческия музей, тамо си имат инсталации, варят си тамо и масло, и гюлово сладко, и петмез, и каквото му се ще на човек, хората гледат, па може и да се опита, включително и посланниците, няма оплакали се; на площада си правим веселбата, и хоро играем там, пак с посланниците,  и балони има, и  деца, па да знаете, как мирише!... Като пусне веднъж в годината общината, по традиция, фонтана на центъра с розова вода,  и като минат дечицата от свитата на Царицата на розата, да поръсят всички наоколо с листенца от гюл, цяло многофункционално става, да знайте!)
Накрай, да ви поздравя с една специална песен, и да знайте - розата се носи на главата, ако имаш късмет, да ти стои това цвете, де, щото роза е имало и преди нас, да даде господ, да има и в бъдеще. 

 










Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1662690
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930