Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2016 13:28 - Деца, не преписвайте, няма смисъл
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 472 Коментари: 0 Гласове:
2



 Напълнили са се вестниците и телевизиите с репортажи и анонси за сигурността по време на протичането на държавните зрелостни изпити,  та сигурността била на високо ниво, още по-висока щяла да става, сякаш не изпит ще държат децата, ами американският президент ще дава прием за Ислямска държава в няколкостотин училища в страната... Ще ме прощавате, ама така излиза. Сигурността е на макс, и то срещу кого - срещу 13-18- годишни хлапета, които преписват от листове, които после хвърлят в кошчетата в тоалетните. Карай да върви, да се радват медиите...
А никой не се наема да обясни на тия деца, че от преписване просто няма смисъл. Абе, хлапета, това не е класното или контролното, в което всеки гони успех, това е държавен зрелостен изпит - повечето от чиновниците, които имат акъл в главата си в министерството, отдавна познават нивото на образователната ни система, много добре знаят, че няма как да изкарате изпита, зададен в стандартите на все по-безконтролно откачените учебници, и нарочно всяка година опростяват изпита. Тестче. Само да задрасквате на късмет, пак ще избутате, а все знате по нещо, това са десет години  в училище. Даже "Гераците" са ги сложили в отделен "модул" - тоест по избор, който може и знае...И няма нужда да давате парички, които могат да се изхарчат за едно хубаво ходене до морето, на разни миски и други, дето явно, и дори с просто око, имат по-малко акъл от вас, па и се хвалят с това, за да ви дават готовите отговори от теста... Ако е за оценката - не бойте се, я, университетите в страната, приемат вече и с 3,  ето, в "Стандарт" пишеха, дето в един от най-авторитетните и със сигурност най-големите в България (за другите ги е срам да кажат), приемали и ще приемат с тройки... Стига човек да знае, разбра се, за какво кандидатства - но това е големият проблем на завършването на училище у нас. Не самото завършане, а това какво ще правиш след това. 
В т.ч., нито матурата е проблем, нито "Гераците", нито "50-те нюанса сиво" в библиотеката на мама)) (Абе, "Стандарт", я сметнете колко от 50000 зрелостници имат мами с доходи около 700 лв. на месец, и как могат да си я купят тая книга, за да протестират за отношението на министерството към проблема с матурите, иначе за фейсбука съм съгласна, но питайте икономистите, какъв е реално ефекта от мненията на такива мами там, преди да потупвате по рамото горкия зрелостник...)
Така че, деца, опичайте си акъла, както казваха баба и дядо, и поне като не ходите на училище последната година, си съставете план какво ще се прави след това. Защото успяват не онези, които имат голяма кошница с идеи (това си го знаете и вие, защото сте разумни хора), а само тези от нас, които имат ясни, може да са и простички, но изпълними и важни за тях самите планове. 
Затова - умната, и успех). И за нищо на света да не сте позволили да ви унижават, решавайки да препишете. 




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659600
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930