Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2016 12:38 - Сватбата на годината в Турция, или кой и защо ни излъга за ония хубави диадемки от "Великолепния век"?!
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 2410 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 17.05.2016 12:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Чета днес новината за светбата на годината в Турция, проевела се в събота, но поради засилените мерки за сигурност станала достояние на света едва днес. (Ходих и в светската страничка на дира, и там една трета от снимките беше посветена на разни полковници и други лица с автомати, специални гости на сватбата, от страна на бащата). 
Гледам я тази снимка - с президента, бившия премиер, някакви други висши лица от управляващата партия, булката, смело и много добре държащо се момиче, една жена с много тъмна шамия, и нещо дълго, та не си личи коя е,майка й трябваше да е, и друга жена с по-светличка шамия, с бастун, явно баба й,  и зетя, дето го женят за Турция, момчето.. И си мисля, каква издънка понякога могат да бъдат сватбите, щом се намесят родителите, и парите. Шест хиляди гости, пълен цирк с охраната и подаръци, евфемистично охарактеризирани от техните прес служби като раздавани няколко часа, а на булката хубавата рокляникой не знай кой я е направил, па и не смятат за нужно да ни кажат?! Ми тя хубава роклята, джанъм, единственото светло и хубаво нещо на тая мрачна сцена, като за конгрес, а не като за сватба; бродерията в горната част, малко, да ме прощава таткото, поради официални дизайн, като на бродерията на куртката на Кемал Ататюрк излиза, но полата е идеална, много смело момиче ; и като й увили главата на горката, в това бяло нещо, дето мяза на гипсова превръзка - аз гледах, колеги,  ще ме прощавате, точно на това мяза, и човек гледа, гледа, па се запита - тия хора сватби не могат ли да правят... Аз съм гледала това чеченски, афгански  сватби по ютуба - там разни издирвани лица, дето от по-дълъг период водят война от Турция, и открили  хубавото личице на булката, после ще й нахлупят шамията чак, па го накичили със семейното имане, да блести, щото това й е функцията на тая булка, па роклята - и тя се знае от кой е, и колко струва, това си е гордостта на бащата, той кумовете си ги знае... Турцийо, Турцийо, язък за диадемите и колиетата от "Великолепния век", ами кажете, кой ни излъга, дето ги е имало... 
На, даже врагът от Русия (не, че те са цвете за мирисане, и тях ги е ударила идеологията, щом налупиха  версия на шапката на Владимир Мономах върху главата на тяхната Мис Русия, иначе много хубаво момиче, каквото е и детето на г-н Ердоган), даже врагът ви е публикувал снимки с тия бижута, щото жените - в България, Турция и Русия, както и навсякъде по света, ценим хубавото, да ме прощавате. 
http://style.passion.ru/modnye-aksessuary/aksessuary/ukrasheniya-iz-seriala-velikolepnyi-vek.htm
А можеше, можеше да стане сватбата на годината... Жалко, хубава ви е булката, ама като не се знае - конгрес ли е, сватба ли е, така... Ще си махне шамията вкъщи момичето, ама кой ще разбере с какви бижута я е украсил татко й... 
Хайде, един тематичен поздрав, с бижута, повече, отколкото май носеха половината гости на тая сватба - поне според видяното от снимките от обмена ( с изключение на бижутата на  охраната на сватбата)))




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1661009
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930