Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2016 18:39 - Доклад по повод националната сигурност в изборния ден
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 728 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 26.04.2016 21:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Прочетох днес, че поправките в изборния закон вече засягали "националната сигурност" и реших да се изкажа, в качеството си на член на секционна комисия в град Карлово, община Карлово, 30 000 жители (по памет и по преброяване на око),  и по закон представител на националната сигурност в този ден за България.  В поредното и надявам се, последно, обсъждане на изборния закон се споменават посолства, чужди държави, и всякакви други лица, които ще вземат участие в българските избори и които плашат националния политически елит, който призова националната сигурност като гарант на изборите в България. 
Като представител на националната сигурност в този ден мога да кажа, че списъците с гласоподаватели  само в  моята секционна комисия, по памет, съдържат имената на над 1200 граждани, поне 800 от които ще се явят да гласуват, повикани в първите от май 27 години насам задължителни за всички избори. Пред четирите секционни комисии на етажа на нашето училище дежури един полицай, отвън и в стаите на комисиите седят и стоят над двадесет души наблюдатели и застъпници, поне десет от които са жени, те всички обаче  са от гражданската квота според изборния закон и нямат подготовката да участват в националната сигурност през този ден. В националната сигурност участвам аз, както и още десетина души в комисията ни, поне половина от които са над 45 г. възраст. От шест и половина часа сутринта до двадесет и един (официално) вечерта на предстоящите избори ние ще обслужим поне 800 души. На миналия избор обслужихме около 300 граждани и изборният ден завърши в 19.00 ч., като можете да пресметнете колко души са минавали средно на час през избирателните процедури, и колко ще трябва да минат през предстоящите. Минаваха успешно, за което само мога да благодаря на колегите, защото не навсякъде е така. 
Като представител на националната сигурност, желая да отбележа, че очаквам припаднали хора не само по опашките отвън, но и сред нас, вътре, още на ниво секционни комисии. Очаквам прекъсване на изборния ден не само заради административни грешки, но и по причина  неидване на спешна медицинска помощ навреме,  във връзка с това удължаване на изборния процес и възникване на много тежки случаи, чиито сценарий беше вече проигран в лудницата в зала "Арена Армеец" в гр. София. 
Очаквам тотален документен хаос,  дори само заради възможността личните документи на някои граждани да бъдат с изтекъл срок на годност, други лица изобщо да липсват от списъците за глусаване и пр. - все проблеми на изминалите избори, с които се справяхме, поради ниския брой на избирателите. 
Желая да отбележа, че резултати от преброяването на ниво секционни комисии, по всяка вероятност, ще се появят най-рано сред полунощ след  изборния ден - там, където той е протекъл нормално и не е удължен до полунощ. 
Като член на секционна комисия в България, бих желала да отбележа, ако позволите, че при гласуването на поправките в този закон не е било взето мнението на кметовете на градовете, в които има български посолства, във връзка със струпването на големи маси български граждани пред сградата на посолствата (или още по-тежък случай, пред други сгради), по повод гласуването на предстоящите избори. Тук, в България, това няма значение, но предполагам, че в Ню Йорк, например, би имало. 
Вследствие на изказаните съображения смятам, че тези избори не само ще се окажат тотален провал на усилията на хиляди членове на секционни комисии, полицаите, които охраняват секциите, на членовете на Районните избирателни комисии и на ЦИК, но и ще доведат до много тежки случаи на пострадали и вероятно загинали хора в брой, в пъти по-голям от трагичния от миналите избори. 

С уважение:
Елисавета Ненчева 



Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659209
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930