Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2016 21:16 - За новата политическа формация ДОСТ, патриотизма, двустранните отношения, или Турцийо, Турцийо, земльо Македонска...
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 815 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 От събота деня, откакто имахме честта да наблюдаваме в преки телевизионни включвания формирането на новата политическа формация ДОСТ, аз специално - силно разочарована, защото новата формация, както винаги, не предложи нищо ново, поне за нази, страничните наблюдатели, а това, г-н Местан, е у-жас-но за една новосформирана политическа формация... Та още тогава ми хрумна горчивата мисъл, дето и тая партия няма да има д... да предложи първия президент на страната от - я да видим - турско, арменско и кво беше още - малцинство, и то излезе вярно - не само, че не предложиха, ами и поканиха разни чужди гости, да им разнасят пушека... Па медиите и те - буай в мъглата днеска - тъкмо се връщам от вечеря, и там какво чувам -  в едно телевизионно интервю с г-на Румен Петков - водещата изцепи, дето делегатите прокламирали на учредителния конгрес на партията, че там, където се говорело турски език, било тяхната родина... Леле, мислех си, че не съм чула добре. Обаче се оказа, че е точно така, колеги! 
Бря, г-н Местан, ми че тя вашта родина, е България, аз ви познавам като един от най-добре говорещите български език люде в родната политика. И, докато не основахте тоя ДОСТ скучен, дори ви се възхищавах. Хапнах аз, и бързо тичам, да видя какво пишат в "Стандарта", щото днеска го прегледах, ама се отказах да ги критикувам, въпреки, че се късаха да се обиждат на национално достойнство на първа, а то на 5-та - "Където се говори турски език, там е нашата родина Турция. Скандалното изказване.... Негов автор бе депутатът от Меджлиса Едип Семих  Ялчън, зам.председател на Партията на националното действие" (това последното го преписах от уважение, човекът, както личи по-долу, се е изказал като патриот). 
Така, сега да видим. Значи, там, където звучи турската реч на гостите, е Турция, щото тя е тяхна родина, нали така, колеги, а там, където звучи речта на българските делегати - домакини, ще да е България в такъв случай? Ашколсун на тоя депутат, заздрави отношенията между България и Турция, в братство и мир, поне за тия, дето говорят турски език...Щото натам мирише, всичките основатели на ДОСТ  са родени тука, па и Наим Сюлейманоглу, мислим... Ей, много е сложен този въпрос с родината. Никой, колеги, знаете, не избира къде да се роди, нито кой да му бъде майка и баща. А част от българските турци ги разкарваха ту в Турция, ту в България, и тяхната не беше лесна - иди си, ела си... И накрая - ДОСТ. 
Поздрав за новата политическа формация, няма да пиша повече за нея, щото това сигуно беше единственото интересно нещо покрай това събитие. 




Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1660976
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930