Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2016 15:31 - България онемя, но където е текло, пак ще тече
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 2022 Коментари: 1 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Ех, "Стандарт", "Стандарт"... Какъв връх на журналистическата прозорливост - "Испания онемя, имаме шампион без пързалка". И се цитират лявоориентираните испански журналисти, между другото, много по-граждански настроени от нашите, които приели втората световна титла на Хавиер Фернандес в мъжкото  фигурно пързаляне " с учудване". И с велико достойнство, бих казала аз.
Намекват от Испания, дето те имали само 17 пързалки, от които нито една не работела добре, а в България има, мислим, две. Посочват колегите ви, цитирани много точно от вас, че в Русия пързалките са 450, в САЩ 1900, а в Торонто (това Канадата ли е, цялата?) - над 100. По-нататък испанските спортни журналисти изтъкват, че лицензираните фигуристи в Испания са 300, в България не зная дали надхвърлят 50. Само във Франция (явно те не желаят да говорят за САЩ, Торонто и Русия) състезателите с лиценз за този спорт надхвърляли 15 000 души. Накрая се споменава, че настоящият световен шампион е бил подкрепян от около 30 души в  залата, предназначена за няколко хиляди зрители, сред които били семейството му и испанци, живеещи в Бостън. Ех, колеги, колеги, а вие помните ли публиката на волейболните мачове, па  тази на състезанията по художествена гимнастика също,помните ли дори отчаяните изцепки и фенската хореография до иззверяване на мачовете на някои футболни отбори... Много отвисоко, много отвисоко гледаме ние на нещата в България. А имаме двукратни световни шампиони по фигурно пързаляне, постижение, дошло след  десетилетия тренировки и труд. Имаме класирания в първите десетки при мъжете, имаме участия в двадесетицата при жените, дори и при спортните двойки имаме участие... 
А търсите чудесата, колеги, отчаяно търсите как да се изравним с тия "европейци" и с тоя "свят"... Една жалка страна, трябва да се вдигне с оптимизъм, а? Много отвисоко гледате, колеги, много отвисоко. 
И новината на деня - осемгодишно дете намерило 54 000 евро в чанта, а родителите му решили да ги върнат на притежателя, който дал на детето 100 лв. награда. Някои не са доволни (май и колегите от медията), дето детето получило толкова малка награда. Е, чичкото с еврото ще си вземе чантата, ще се качи в джипа и повече няма да го види това детенце, както става ясно, и родителите му искат така, но пък аз си мисля, че с тези парички, ще му купят едни хубави нови маратонки , един екип, може и някоя книжка, и след десет години,колеги, какво ли ще стане от него? Може да стане футболист, или пък атлет, или пък плувец - дай Боже, упорити и талантливи хора има достатъчно в спорта ни; аз все се надявам, че може да прояви и интерес към науките - към красивите стари ръкописи или в краен случай към историческото минало, но пък като нищо и да го видим на аерогарата с три медала на врата от някоя световна олимпиада по информатика... Ех, колеги, колеги, колеги, много се разглезихме ние с тези деца по олимпиадите - сринато средно образование, а две или три гимназии в страната всяка година, обрали каймака от способни деца и учители от цялата страна, бълват отбори от по десет души, и всичките отиват и обират медалите - ей го на, на колегите журналисти им омръзна да го пишат това, явно, и то си омръзва, а и вече не знаем как да го приемаме... Но тях ги има, колеги, има ги тези деца, и спортистите ги има, там някъде го има и инстинското достойнство... 
Аз съм на мнение, че там, където е текло, пак ще тече. 



Гласувай:
13



1. tera - Ами естествено, че ще върне парите,
06.04.2016 15:38
онзи дето ги е спарстрил така или иначе ще го открие (такива пари не са честни и случайни, кой нормален човек ще ги разхожда в чанта, освен някой престъпник) и може него да го мушне в чантата, да не дава Господ.
100 лева - все е берекет.
Иначе да треперят и сън да не видят - няма смисъл.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1660931
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930