Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2016 14:07 - Покана до ансамбъл "Чинари", от град Карлово и околните села
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 605 Коментари: 0 Гласове:
4



 Бих желала да поканя артистите и танцьорите от ансамбъл "Чинари", както и всички други, които пожелаят, да посетят град Карлово и околните села. Не желая да изземам функциите на читалището, което върши отлична работа в тази посока през последните години, бих искала само да помогна, като гражданка на Карлово. 
Вчера в специализирано предаване по Канал 1 гледах представяне на ансамбъла, както и на някои нови проекти на неговия ръководител, и мислех да пиша нещо за автентичния фолклор, и за еклектиката и прочие, за това, че си мисля, дето нямаме нужда от "обясняване" и "интернационализиране" на фолклора ни, за да му "намерим мястото" в света, след като него вече го има,  но това е съвсем различна тема, не я написах, заради чудесните умения на танцьорите, които напълниха душата ми, както и поради други причини. 
Имала съм удоволствието да наблюдавам на живо преди година в нашия град изпълнение на ансамбъла, както аз, така и други хора от града, и не можахме да откъснем поглед от вашите танцьори на сцената, само четирима души бяха, въпреки студа и лошото време. Бихме желали да ви помолим да си донесете най-красивите носии и да направите един спектакъл и за нас, само с хубави народни танци и чудесна музика. Ние нямаме добра външна сцена, но имаме отлични организатори, хора с десетки години стаж, които носят печки, правят чудеса, но след това публиката се разотива доволна и повече от доволна, зависи от изпълнителите. 
За съжаление, на един концерт в Карлово биха могли да дойдат малко хора от околните села, затова бихме искали да организирате представяния и там - имат залички, някои са и по-големи, ще се събере достатъчно публика - навярно най-голямото събитие за годината. Това са възрастни хора, чиито живот е много тежък, и нямате представа какво удоволствие ще им доставите, те си имат самодейни състави, които с удоволствие биха ви "подгрявали", най-малкото).
Би могло да се уговори и нощуване в град Карлово, сигурна съм, но това си зависи от изпълнителите и организаторите им. 
Ние, карловската публика, много се радваме да видим всички спектакли, които пристигат при нас. Може да сме малко "заспали", но това е, защото рядко имаме удоволствието да видим много и разнообразни неща. Надявам се с времето да има все повече публика и на мюзикълите, които вече всяко лято идват при нас, благодарение на усилията на артистите от театъра във Велико Търново и Стара Загора, например. Колкото и да ви е чудно, седмици преди това афишите се оглеждат, хората се приготвят, редят се на дълги опашки, търсят се на входа възглавничките за седалките на лятното кино... Дошлите водят със себе си малки деца, така че надежда има, и тя, като гледам всяка следваща година, става все повече). 
Поздрав от град Карлово, и може би специален, от околните му села. 




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659758
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930