Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2016 15:29 - За проблема с българските учебници, турските ваксини, бойни самолети и сериали
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 1846 Коментари: 1 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Четох днес, с голямо напрежение, е станал голям проблем в Народното събрание по повод окончателното гласуване на решението за отдаването на българското въздушно пространство, с цел охрана, на други държави - проблемът бил в това, че ний не сме щели да ни охраняват пространството турски бойни самолети, въпреки законността на офертата. 
И цялата тая работа станала, защото, видите ли, от двадесет и пет години насам българските автори на учебници имат проблем с дефинициите за националното достойнство на българите (и не виждам как ще се оправи този проблем, тъй като на практика, такова липсва, и няма какво да го замести). От друга страна пък, чиновниците от здравното министерство не си били свършили работата (както винаги, те винаги изостават в статистиките), и сега били виновни турците, и Одринската епопея, задето чиновниците не успели да уредят приемането на ваксините за бебета (платени, по моето скромно мнение, съвсем законно от България с ваксините за нас, големите, против туберкулоза - гледам, апропо, тези дни от министерството на здравеопазването зарязаха ваксините и вече издирват областен координатор за борба с туберкулозата за гр. София,никой друг не издирва чиновници, ама те - издирват, и как няма да издирват, като от "Стандарт" още преди няколко дни се заеха и посветиха сума теми на този страшен вирус "Зика", да се пазите, г-н Премиер, че много лошо хапе...)
В т.ч. - абе, колеги депутати, какви са отново тия глупости, с които занимавате населението - както винаги, на първо място, с невъзможността да изградите нормални логически постановки за един проблем (а аз бях тръгнала да пиша за липсата на управленска визия, хехе, Елоиз, твоите постановки май идат сложни - затова не се разбираме с вас, г-н Премиер, ама и вашите си ги бива....)
Да не говорим за това, дето хвърляте вината на чиновническата некомпетентност на министерствата, избрани от вас и чрез вас... (Да се отбележи, че Елоиз не казва и думичка за министрите - министрите в България не носят отговорност, тях само ги качват и ги свалят, возят ги в скъпи коли, а те си изказват мнението по пресконференции). 
Аман вече! 
Знаете ли КОЙ е проблемът на нашето въздушно пространство? Аз да ви кажа - не е ваксината, нито учебникът, турските сериали са ви проблема! 
Защото са направени по-добре от българските, и като такива повечето от тях отразяват много точна и отлично платена и подплатена концепция за собствената им история, литература и морал, и отгоре на всичкото са интересни за гледане. А това е много голям проблем, мисля аз. 
И добре, че дойдоха на мода индийските сериали...
По този повод, в заключение, както винаги съм казвала, умните мениджъри, както и чуството за здрав разум на нашия народ са единственото, което ни държи на тази земя. 
За небето не зная - така, както го гледам, пак вали сняг... Аз лично съм мечтала да се кача на боен самолет, така, да пробвам, нали съм потомка на смели карловки. Ние тука и летище сме имали, както вече съм ви споменавала, това някога, много отдавна, преди Христа; ако дадете мъъничко средства, както сте станали сериозен, г-н Премиер, да копнем, знаете ли какви неща може да излязат... Осмо чудо, българската авиация... Ще се гордей Българията... 
Ето, Елоиз е съвсем сериозна, въпреки, че темата не е - такива несериозни теми, Боже мой, и в парламента за тях се карат, та ядосват народа, той тъкмо пушилка вдигаше, подписка правеше, хоро играеше, за учебниците, за свободата и за робството (у нас за ваксини подписки не се правят, който оживее, разказва, някои не искат); пък то не били учебниците, ами някакви си самолети, Божее... Ето,  вчера и завчера  чувах няколко, ниско летяха, гърмеше,  така трябва,  а  днес снегът вали ли, вали... Ама ще спре да вали, и ние пак ще се заслушваме, колко да са - все един ще е български, нашите поне ще летят, докато могат. 
Ще пусна даже една песня накрая, за разкош, с намигване, ний си знаем, па като ви трябва нещо, кажете, аз съм отпред)). 
Айде, наздраве!)




Гласувай:
12



1. tres1 - eloiz - ко са косиш за въздуа над г...
06.02.2016 10:31
eloiz - ко са косиш за въздуа над главите ни. То и зъмята дет е под краката ни и тя е собственост на държаата, дето някой отдавна ограбиа и разпродааха на лево и десно. То зъмята мож я скроиш и изкопаш, мож я продава и на кило, ма въздуа нема как. Него мож само го изгори /жалко не мож го издиша/. Ако можеше да бъде издишан така наеднъж некои гяволета вече да са го издишали за 20 поколения напред - ма не стаа. Та да си дойдем на думата де - по ко ще познаем кой е наш и кой не - аде юруш ....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659767
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930