Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2015 10:43 - Тест на сирените
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 1079 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 03.11.2015 18:48


 Вчера баща ми, бивш военен, ме стресна на вечеря с новината, че натовски самолети щели да охраняват българското въздушно пространство. Какво право имали натовски самолети да охраняват нашето въздушно пространство... Помислих, че е гледал Алфа Тв, и бях права. Оттам ревяха, както винаги, за това, че българското въздушно пространство не може да се ползва функционално от руски бойни самолети, обаче щели да ни охраняват натовски такива, и това било несправедливо. Леле, какъв скандал. 
Прегладах сайтовете, за да видя как се отразява тази странна новина върху българските медии, и се оказа, че новината всъщност не е новина, а съобщение. НАТО съобщава с неудоволствие (искрено им съчуствам), че българската армия не отговаря на критериите за участие в общи операции със страните от блока, поради което блокът трябва да се намеси, за да охранява интересите си. Много ясно беше написано - поради редуциране на общия състав на армията, а също и на бюджета й, тя не може да покрие стандартите на военния блок, но все още е част от него, за тяхно голямо съжаление, като консуматор, за който те ще трябва да отделят ресурси - ако някой си мисли, че вдигането на изтребители от Словакия и някъде другаде, за да летят дотук, е евтино, значи има толкова мозък, колкото половината български журналисти, които се занимават със Соломон Паси, който може да им отгоговори на други въпроси, но не и точно на този. 
Прав беше г-н Премиера, когато каза преди онзи толкова коментиран и паметен разговор с г-жа Меркел по повод бежанската криза, че ние само пари ще харчим, и докато идем дотам да се обясним, па и обратно... А през това време Русия и Щатите ще си водят войната....Прав беше човека, той си е такъв - може да злепоставя от време на време поста,  ама смях става и обикновено никой не се замисля сериозно. Важното е да върви веселбата. А той си казва истината, нашият премиер, даже и от "Алфа ТВ" му го признават. И питат дори иронически - какво ще прави после...
Ами не зная, Алфа. Не зная какво се прави без армия. Ние така си живеем от години, само че не си го признаваме. А вие? 









Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659472
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930