Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2015 15:24 - За отговорността, нейната липса и нуждата някой все пак да я поеме
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 1500 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 М, да,  в България едни  сипят захар по пътищата, против уроки,  други повдигат обвинения за "причиняване на смърт на едно или повече лица"; или както каза един ветеринарен лекар в  интервю от времето  на първата вълна от антракс във Варненско - "връзките между звената са напълно скъсани"...
Гонките с коли редовно отнемат човешки животи у нас, просто този път загинаха две деца, вместо статистическият един човек, както става обикновено, вече дори не е интересно, получи се малко като със самоубиствата. Един  пометен е приемливо (те обикновено тия, дето ги удрят по банкетите и по пешеходните пътеки са възрастни хора, това пък хич не е интересно вече); когато е само един, не е толкова голяма касапница, по-лесно се чисти от пътя. 
Но сега е лято и по традиция у нас няма за какво друго да се пише (от това се оплакват и самите журналисти) - жега, мухи, скука, премиерът се прави на клоун (само дето тоя път се усети навреме, и това не е забавно), а държавата си върви.  
Вчера си спомних как майка ми беше на екскурзия преди време, до едно от чудесата на България, и й се обадих, за да я чуя как е. Тъкмо слизаха пеш с групата й по един хубав, сигурно е бил сенчест от гъстата гора път, и е било хладно, тогава все още не беше такава суша, и слънцето не заслепяваше... По средата на разговора майка ми млъкна, чух шум и викове, включително и нейният, а после и гневните й възгласи. Оказа се, че от завоя зад нея,  излетял някакъв  джип, и се бухнал право в локвата досами майка ми, опръсквайки я цялата. Тя се ядосваше, хората я утешаваха, някои даже се позасмяха, джипът отдавна го нямаше, аз също се усмихвах на телефона. Тя после питала за полиция местните, за да се оплаче, обаче станало  каквото става в България обикновено -  оказало се, както пишат и в статиите вчера и днес, че у нас полицията не достига, в буквален и преносен смисъл, затова и  не пише протоколи, щото няма излишна хартия и не си струва усилията, направо пише смъртни актове, пък гражданите да му мислят; както и друг път съм казвала - кой оживял, оживял. На останалите - наздраве. 
Нямаше да пиша за резултата от гонката вчера (и днес на практика, второто дете е починало между вчерашната и днешната статия във вестниците), ако не бяха думите на един местен човек, използвани като журналистическо заглавие - "Момчетата с гонките са нагли, безнаказани". "Момчетата"))... 28 - годишни мъже, господине. И при това не са били пияни, както вчера подчертаха от същата медия;   това е голям проблем - ами сега как да ги оправдаем, вие затова ли им казвате "момчета", въпреки, че сте ги виждали и друг път какво правят?... Виждате ли, как и  журналистите след вас полека подеха "момчета", така е по-удобно, а в съда пък същите ще бъдат "лица"... Цял постинг трябва да посветя на лицата в България - и героите, и престъпниците, наричани по един и същи начин, и слагани в един кюп, от всички граждани, и на едната, и на другата България. 
А знаете ли,  в този случай някой все пак трябва да поеме отговорността, чудно, кой...








Гласувай:
3



1. blackpredator - "Момчетата с гонките са нагли, безнаказани"
13.08.2015 15:44
Не искам да омаловажавам постинга.
Важен проблем.
Отразен целокупно от всички медии!
Поне до следващото "бух"

Искам да го допълня само.
"Чичковците и лелите с нерегламентирани, но задължителни ваксини са нагли, безнаказани"
Това в медии почти няма да го срещнеш.
Няма атракция, а интереси...
Но там жертвите и инвалидите са повече от "бухнати" на пътя.
Ни кой, ни отговорност...
цитирай
2. eloiz - М, за ваксините за антракс ли става въпрос?
14.08.2015 14:00
Намирам, че там са пряко виновни кравите и овцете. Една възпитана крава никога не би се разболяла от антракс, за да причини толкова тревоги на държавата, не мислите ли? Големият проблем на българите не е в образованието, а в тяхното възпитание. Журналистите редовно подчертават, че ние се възпитаваме в омраза и взаимноненавистничество, и са прави, горките. А що се отнася до хората и до ваксините - и там, който оцелее... Ние все пак говорим за възпитание, не за отговорност). Отговорността се възпитава, м....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1660789
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930