Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2015 20:52 - Българските медии и войната в Украйна, или "Кой", "Защо" и "Леле, кво станааа"...
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 1277 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Тия дни се заслушах в някакви новини, и чувам нещо за бедствия, аварии, апели за проява на милосърдие...Когато погледнах по-добре - оказа се, че не става въпрос за наводнените села у нас, а за войната в Украйна, ами вече не слагат дори и шапката с трагичната музика на фона на движещи се танкове, та човек може да се заблуди. 
Изобщо, българските медии са твърде неориентирани по отношение на войната в Украйна, за разлика от колегите им по веригата на Запад, които твърдо следват курса "Сепаратистите в Украйна бомбардират еди кое си, украинските сили отвръщат; не бойте се, деца, Русия го закъса от санкции, никой не вярва на Путин!". Руските медии пък твърдят обратното, само дето говорят за "хуманност", или "хуманитарност", пусто, не чух добре, в акциите на сепаратистите, които в руските новини не са точно сепаратисти, ами се водят опълчение. Та така. 
На тоя фон българските медии са направо трагични. Истината лъсна още от самото начало, когато само нашите, по навик,  питаха "КОЙ свали с тази ракета този малайзийски самолет?!"... Ми свалили са го самолета, г-н главен редактор, над ивицата Газа граждански полети не летят... 
Вечерях  и гледах как един репортер беше намерил зад някакво укритие, близо до джипа си, група украински пенсионери, явно бяха излезли хората от близкото бомбоубежище, за да си налеят вода, и обясняваше, че тия хора не били получавали пенсиите си от седем месеца! "ЗАЩО правата на тези хора са нарушени??"Ей, същите тия хора го гледаха, и го питаха какво прави там, а онзи си сЕди, бомбите му падат над главата, и гледа в камерата с едно такова въпросително изражение...Невинния поглед го докарахте много добре, колега... 
Лошо, лошо за международната редакция, тая новина за добавката към великденските пенсии у нас е трябвало да иде в другата редакция, и да  излезе днеска! Неточност! "Леле кво станааа..." 








Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1663491
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930