Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2011 15:37 - Жените и комунизма
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 1690 Коментари: 0 Гласове:
1



  По време на развиващия се социализъм в България непрекъснато се декларираше, че жените и мъжете са същества равни пред партията, закона и обществото. 
 Да се родиш жена по време на развиващия се социализъм в България обаче не е било лесно. 
 - Можеш да работиш и дори трябва да работиш наравно с мъжа, че дори и повече, тъй като постоянно трябва да се доказваш, дори и пред най-мързеливия идиот,  но не можеш да заемаш на високи ръководни постове. Другарят Ленин не е бил жена, нали така? 
   От друга страна, да се стои вкъщи, да се домакинства и да се отглеждат деца  е нещо низше, нещо буржоазно. За какво са  иначе детските градини и детските домове, благодарение на които у цели поколения българи ще се насади натрапчивото чуство, че грижата за децата ти не е твое задължение, а на държавата.... 
 - Основна градивна клетка на развиващото се социалистическо общество е семейсвото. Нямаш право да живееш на семейни начала, късния брак не е толериран от държавата, защото има вероятност да родиш по-малко деца, а това е егоистично пред същата тази държава. Неженените мъже над определена възраст плащат ергенски данък. На "старите моми" - да се разбира неомъжени жени около 30 години, се гледа с насмешка и съжаление, отново тихомълком толерирани от същата държава. Питам се дали отчайващите проценти на желаещи да сключат брак в днешни дни не се дължат на последствията от сключването на бракове и брачния живот в такива семейни "клетки" до неотдавна...
 - Освен да работиш,  и да създадеш основната клетка на обществото - семейството, ти като жена  си длъжна да раждаш деца за държавата  и семейството. Според Указа за насърчаване  на раждаемостта и многодетството, действал около шестдесетте години на миналия век, омъжена жена няма право да получи от лекаря рецепта за противозачатъчни или да прави аборт по желание, ако има само едно или изобщо няма деца... Недай си Боже поради някакви здравословни причини  да не можеш да се сдобиеш се дете и да не изпълниш нито повелята на държавата, нито диктуваните от нея морални норми на обществото!...За да стимулира раждаемостта, държавата решава да дотира многодетните майки, увеличавайки получаваните пари за всяко следващо дете, поставяйки основата на позорната практика, от която и днес се изхранва ромския етнос  у нас.
     За сметка на това неомъжените жени могат да абортират. И е препоръчително да го направят, защото ако не успеят да скрият бременността си и ако не родят в някой изолиран от хората и Бога дом детето си, рискуват да бъдат сочени цял живот с пръст -  държавата е решила, че най-здравата клетка на обществото е семейството, всичко останало извън това решение е неприемливо.



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1663397
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930