Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2009 16:35 - Проект "Зоодоброволец"
Автор: eloiz Категория: Други   
Прочетен: 741 Коментари: 0 Гласове:
0



Община Пловдив стартира проект „Зоодоброволец” image image
Автор prkernel.com   
20 декември 2009
imageОбщина Пловдив стартира проект „ЗООДОБРОВОЛЕЦ”. Той цели да подкрепи добрите намерения на хората, които се грижат за животните по улиците, да ги стимулира да правят това по начин, който да не нарушава санитарно-хигиенните норми, да ги провокира да предприемат и следващите стъпки, необходими като грижи за бездомните животни – обезпаразитяване, ваксиниране, кастрация.

От няколко месеца в община Пловдив се обсъждат идеи, реализирането на които да доведат до възможно най-правилното справяне с проблема, който назря съществено през тази година – храненето на бездомните котки в Пловдив. Идеята на администрацията е всеки пловдивчанин, който желае да се включи в проекта, да подаде писмено заявление в съответното кметство по местоживеене. Образците на заявленията са разпратени до районните еколози. Срокът за подаване на заявленията е 10 януари следващата година. След това ще се разгледат и ще се изготви списък на зоодоброволците.  Всеки ще получи сертификат, подписан от кмета, за своеобразното си „назначение”, в който ще се опишат дейностите, които може да извършва: хранене и поене на бездомните животни, като ще се посочи подходящо място, определено от съответната районна администрация, където доброволецът ежедневно да разполага „хранилката”. Идеята е с връчването на сертификата, всеки доброволец да получи и подходящи помощни пособия – съдове за храна и вода, гранулирана храна, подвижна подложка – „хранилка”.

Предвижда се през 2010 г. проектът да продължи с разширение дейността на зоодоброволците и ангажирането им при залавяне на безстопанствените котки за тяхното последващо обработване – кастрация, ваксинация, обезпаразитяване, маркиране, регистриране и връщане по местата на тяхното обитание.


Ето, че имало как! Евалла!

Сега остава само и други общини в България да последват примера. Най-паче моята община. Не зная само какви са финансовите параметри на проекта и дали са изпълними за по-малките градове, защото в моя случай общината просто "си е изгърмяла" всичките авоари, и то отдавна, и то по своя вина,  и ми се струва, че пак ще тръгнат едни дебели оправдания...




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1661284
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930