Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2009 20:51 - Буркини, фундаментализъм или защо от Исус Христос не става суперзвезда
Автор: eloiz Категория: Други   
Прочетен: 2432 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 14.08.2009 20:55


     Буркините представляват няколко ката дрехи, измислени от мюсюлманка в Австралия, които правоверните мюсюлмански жени могат  да си слагат, когато решават да ползват обществени басейни и къпални. 
  Жена, облечена в буркини на басейн  изглежда приблизително така:
image

   На мен, не особено вярващата християнка ми изглежда странно, поне на фона, да речем, на постиженията на Майкъл Фелпс... Може би нямам основания да сравнявам буркините с Майкъл Фелпс, но пък нали уж живеем в общ свят, в който и двете неща няма как да се изключат?
   Не зная дали Мохамед би харесал буркините - в Корана никъде нищо не е казано за тях, уви...Но пък от точно такива неизказани неща се ражда фундаментализмът. Вярата, че ще бъдеш по-ревностен вярващ, ако направиш от листовете на свещената си книга меч и тръгнеш да убиваш всички около себе си, които не са достатъчно вярващи...Дали ще гориш невинни на кладите или ще водиш свещени войни в този случай няма значение. И такъв "вярващ"  не можеда бъде спрян от приказките, че християнството и ислямът всъщност са религии, които прокламират мир и разбирателство между хората.

 А според  една  мюсюлманска легенда Мохамед  толкова много обичал котките, че една вечер докато галел някаква котка край огъня, тя била толкова щастлива и благодарна, че от свещените ръце на Пророка върху гърба й се образували ивици - така се появили котките на ивици... 
    Не ,че това би успокоило фундаменталистите. Нито мюсюлманските, нито християнските.  Нито ще "нанесе удар" върху модата на буркините. Те, фундаменталистите  не харесват такива приказки, за тях това са празни приказки. А ние, християните не ги знаем, защото  сме заети със собствения си суперстар - Исус Христос, с неговия брак за прапрабабата на първия братовчед на първия франсксия император, (мистерия, "Най-добрата книга за годината!Чете се на един дъх!",  всичко това разказано за двадесет долара  и деветдесет и девет, с меки корици). Ех, Господи, на кой му пука дали Христос е бил женен, колко деца е имал и дали са му миришели краката, след като се е намерил някой, който да се остави да го разпънат на кръст заради всички останали....Все пак срещу парите си ние, християните, получаваме една много  важна за всички  информация - да, много го е боляло, адски го е боляло...
    Впрочем, ислямът твърди, презрително гледайки на вълненията на християните, които създадоха н - броя църковни течения върху догмата за образите на Бог, запечатани в Христос, и успяха да причинят верски войни, в които християни колеха безмилостно християни, че  всъщност нашият Спасител  е бил само пророк.Представяте ли си, някъкъв там  пророк.Без капка божественост. Също като Мохамед. И тази дълбока богохулна тайна, наред с всичко останало, което свързва християнството и исляма остава някъде настрани от бойното поле между двете религии...М, да, никоя от  воюващите страни не обича да й показват, че върши същите грехове, които върши и противникът й.
   А  буркините  ненапразно са  измислени от  ревностна  мюсюлманска жена, живееща в  наплашена от фундаментализма християнска държава.Те,  Буркините  обединяват два   много важни за обществата  ни предмета -символи  - бурката и бикините. Каквто и да си мислим за тях.
  Колкото и странно и неприемливо да изглежда отстрани. Буркини...
   
  



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. malinko69 - Критика & анонимност
18.08.2009 21:47
ако беше в черно & бяло кустюма нямаше да е зле/пингввини тоест/..:D
цитирай
2. eloiz - Сакън не в бяло(май го възприемат трагично тоя цвят),
18.08.2009 22:00
пингвини и буркини) Тази вечер ме боли глава и само глупости ръся)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1660292
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930